Kaca non-Jepang ditarjamahkeun otomatis tur
Bisa jadi teu ditarjamahkeun bener.
basa
menu
neangan
Tint
standar
Biru
ukuran font
ékspansi
standar
Nyusut

LANGUAGE

basa séjén

menu

Inpormasi hirup

perawatan médis

Asuransi médis / kaséhatan

karaharjaan

Barudak / atikan

Gawé

Prosedur nyicingan

Perumahan / Angkutan

Dina kaayaan darurat

pangajaran Lifelong / Olahraga

Konsultasi

Konsultasi asing

Pendukung Tarjamahan Interprétasi Komunitas

Naséhat hukum gratis

counter konsultasi séjén

Musibah / pencegahan bencana / kasakit tepa

 Émbaran Musibah

Inpormasi pencegahan bencana

Inpormasi panyakit tepa

diajar basa Jepang

Mimitian diajar basa Jepang di asosiasi

Candak kelas basa Jepang

Hiji-hiji kagiatan Jepang

Interaksi dina basa Jepang

kelas basa Jepang di kota

Bahan pangajaran

Bursa internasional / pamahaman internasional

Bursa internasional pamahaman internasional

relawan

Sukarelawan

Latihan relawan

Kagiatan Jepang hiji-hiji [anggota Bursa]

Bubuka relawan

Manggihan sukarelawan

Bewara ti Balai Kota Chiba

Buletin ti administrasi kota (versi petikan)

mere nyaho

Majalah Informasi Kahirupan Kota Chiba (publikasi kaliwat)

Tinjauan asosiasi

Usaha utama

Panyingkepan inpormasi

Ngarojong sistem kaanggotaan sareng inpormasi anu sanés

Pendaptaran / reservasi / aplikasi

pikeun ngadaptar

Ngalamar

Reservasi rohangan kagiatan

Sistim manajemén

neangan

Asuransi perawatan jangka panjang

Sistem asuransi perawatan jangka panjang

Sistem asuransi perawatan jangka panjang nyaéta sistem anu ngadukung perawatan jangka panjang manula supados tiasa hirup mandiri sanaos peryogi perawatan jangka panjang.Salaku tambahan, sanajan perawatan jangka panjang henteu diperyogikeun ayeuna, urang ogé bakal nyegah perawatan jangka panjang supados urang tiasa terus hirup mandiri di hareup.


Candak asuransi

Jalma anu umurna 40 taun atanapi langkung ageung sareng nyumponan dua kaayaan di handap ieu layak pikeun status asuransi perawatan jangka panjang sareng dikaluarkeun kartu asuransi asuransi perawatan jangka panjang.

  1. Anu gaduh pendaptaran penduduk di Kota Chiba
  2. Anu cicing leuwih ti 3 bulan, atawa anu diidinan cicing di Jepang leuwih ti 3 bulan alatan pembaharuan periode tetep sanajan periode tetep kirang ti 3 bulan.
  3. Jalma anu umurna antara 40 sareng 64 diasuransikeun ku asuransi perawatan jangka panjang upami aranjeunna gaduh asuransi médis salian ti (2) sareng (XNUMX) di luhur (No. XNUMX jalma anu diasuransikeun).Kartu asuransi perawatan jangka panjang bakal dikaluarkeun nalika anjeun disertipikasi peryogi perawatan jangka panjang.

Disqualification

Lamun digolongkeun dina salah sahiji item di handap ieu, anjeun kudu ngalengkepan prosedur pikeun disqualification dina 14 poé sarta balikkeun kartu insured Anjeun.

  1. Nalika pindah kaluar Kota Chiba
    * Jalma anu parantos disertipikasi peryogi perawatan jangka panjang (rojongan diperyogikeun) atanapi anu ngalamar sertifikasi anu peryogi perawatan jangka panjang (rojongan diperyogikeun) tiasa nampi kualifikasi pikeun sertifikasi perawatan jangka panjang ku ngirimkeun sertipikat Kota Chiba ka mun munisipalitas anyar Mangga pastikeun ngahubungan Kantor Asuransi Kamanusaan sarta Studi Jangka Panjang, Divisi Rojongan Disability manula, Kaséhatan jeung Karaharjaan Center dimana anjeun cicing.
    * Lamun pindah kaluar ka asupkeun fasilitas luar Kota Chiba, Anjeun bisa neruskeun insured ku kota, ceuk mangga ngahubungan Kantor asuransi Kamanusaan sarta Studi jangka panjang, Divisi Rojongan cacad manula, Kaséhatan jeung Karaharjaan Center dimana anjeun cicing.
  2. Nalika anjeun maot
  3. Nalika ninggalkeun Jepang

premium asuransi perawatan jangka panjang

Sistem asuransi perawatan jangka panjang ngagunakeun sistem asuransi sosial pikeun nutupan premi asuransi ka anu diasuransikeun.

Upami anjeun umurna antara 40 sareng 64 taun, premium asuransi perawatan jangka panjang anjeun kalebet kana premium asuransi médis anjeun.

Pikeun anu umurna langkung ti 65 taun, premium asuransi perawatan jangka panjang ditagihkeun ka unggal jalma sacara misah ti asuransi médis.Jumlah premi asuransi beda-beda gumantung kana status perpajakan tina pajeg pangeusi jalma sareng anggota rumah tangga.


Mangpaat asuransi perawatan jangka panjang

Pikeun nganggo jasa asuransi perawatan jangka panjang, anjeun kedah ngalamar sertifikasi perawatan jangka panjang (peryogikeun dukungan) ka kamar asuransi perawatan jangka panjang Divisi Pangrojong Cacat Sepuh Pusat Kaséhatan sareng Kesejahteraan di bangsal anjeun sareng nampi jangka panjang. perawatan istilah (rojongan diperlukeun) sertifikasi Hmm (No. 2 jalma insured kudu digolongkeun dina kasakit disababkeun ku sepuh (panyakit husus)). Ku narima "sertipikasi pikeun perawatan jangka panjang (rojongan diperlukeun)", anjeun tiasa nampi jasa perawatan jangka panjang di expense sorangan, prinsipna 1 ka 3%.

(1) Aplikasi

Upami anjeun peryogi perawatan jangka panjang, anjeun kedah ngagantelkeun kartu asuransi perawatan jangka panjang jalma anu diasuransikeun (pikeun jalma anu diasuransikeun kadua, kartu jalma anu diasuransikeun asuransi médis) ka kamar asuransi perawatan jangka panjang Divisi Dukungan Cacad Lansia. Puseur kaséhatan sareng karaharjaan bangsal anjeun.. Punten panawaran pikeun sertifikasi perawatan jangka panjang (peryogi dukungan).

(2) Survey

Nalungtik kaayaan merlukeun perawatan jangka panjang.

Panaliti anu disertipikasi nganjang ka bumi anjeun sareng nalungtik kaayaan fisik sareng mental anjeun.Salaku tambahan, dokter anu ngahadiran bakal nyiapkeun pendapat anu ditulis.Dumasar kana hasil survey sertifikasi, kaputusan dumasar komputer (primary judgment) dijieun.

(3) Pangadilan

Panitia pamariksaan sertifikasi perawatan jangka panjang bakal ngadamel kaputusan pamariksaan (keputusan sekundér) ngeunaan sabaraha perawatan anu diperyogikeun.Salaku tambahan, pikeun jalma anu diasuransikeun kadua, urang ogé bakal mariksa sareng nangtoskeun naha éta disababkeun ku panyakit anu aya hubunganana sareng sepuh (panyakit spésifik).

(4) Sertifikasi

Sanggeus narima hasil putusan ujian ti panitia ujian, walikota nyatujuan jeung ngabéjaan hasilna.

Hasil judgment anu rojongan diperlukeun 1 jeung 2, perawatan diperlukeun

Aya 1 nepi ka 5 sarta henteu lumaku.

Anu ngabutuhkeun dukungan 1 atanapi 2 tiasa nganggo jasa di bumi (jasa fasilitas henteu tiasa dianggo).

Ladenan basis bumi sareng jasa fasilitas sayogi pikeun anu meryogikeun panti jompo 1 dugi ka 5 (sapertos aturan umum, anu meryogikeun perawatan asuhan 3 atanapi langkung luhur tiasa lebet ka panti jompo khusus).

(5) Nyieun rencana perawatan

Nalika nganggo jasa éta, anjeun bakal dipenta pikeun ngadamel rencana perawatan.

Upami anjeun peryogi dukungan 1 atanapi 2, mangga ngahubungi Pusat Perawatan Anshin Kota Chiba anu ngurus daérah anjeun.

Punten konsultasi sareng perusahaan pangrojong perawatan bumi (manajer perawatan) pikeun nyiptakeun rencana jasa (rencana perawatan) pikeun jalma anu peryogi perawatan jangka panjang 1-5.

* Pusat Perawatan Anshin Kota Chiba mangrupikeun organisasi anu ngatur pencegahan perawatan jangka panjang sareng dipasang di 30 lokasi di kota.

Pikeun detil, buka Kantor Asuransi Perawatan Jangka Panjang, Divisi Dukungan Cacad Sepuh, Pusat Kaséhatan sareng Kesejahteraan dimana anjeun cicing.

Puseur Kaséhatan jeung KaraharjaanTélépon 043-221-2198
Puseur Kaséhatan sareng Karaharjaan HanamigawaTEL 043-275-6401
Puseur Kaséhatan sareng Karaharjaan InageTEL 043-284-6242
Wakaba Kaséhatan jeung Karaharjaan CenterTEL 043-233-8264
Héjo Kaséhatan sarta Karaharjaan CenterTEL 043-292-9491
Mihama Kaséhatan jeung Karaharjaan CenterTEL 043-270-4073