Kaca non-Jepang ditarjamahkeun otomatis tur
Bisa jadi teu ditarjamahkeun bener.
basa
menu
neangan
Tint
standar
Biru
ukuran font
ékspansi
standar
Nyusut

LANGUAGE

basa séjén

menu

Inpormasi hirup

perawatan médis

karaharjaan

Barudak / atikan

Gawé

Prosedur nyicingan

Perumahan / Angkutan

Dina kaayaan darurat

Konsultasi

Konsultasi asing

Naséhat hukum gratis

counter konsultasi séjén

Musibah / pencegahan bencana / kasakit tepa

 Émbaran Musibah

Inpormasi pencegahan bencana

Inpormasi panyakit tepa

diajar basa Jepang

Mimitian diajar basa Jepang di asosiasi

Candak kelas basa Jepang

Hiji-hiji kagiatan Jepang

Interaksi dina basa Jepang

kelas basa Jepang di kota

Bahan pangajaran

Bursa internasional / pamahaman internasional

Bursa internasional pamahaman internasional

relawan

Sukarelawan

Latihan relawan

Kagiatan Jepang hiji-hiji [anggota Bursa]

Bubuka relawan

Manggihan sukarelawan

Bewara ti Balai Kota Chiba

Buletin ti administrasi kota (versi petikan)

mere nyaho

Majalah Informasi Kahirupan Kota Chiba (publikasi kaliwat)

Tinjauan asosiasi

Usaha utama

Panyingkepan inpormasi

Ngarojong sistem kaanggotaan sareng inpormasi anu sanés

Pendaptaran / reservasi / aplikasi

pikeun ngadaptar

Ngalamar

Reservasi rohangan kagiatan

Sistim manajemén

neangan

Pajak

Pajak

Urang asing ogé wajib mayar pajeg lamun ayeuna cicing di kota.


Sistim pajeg

Pikeun inquiries ngeunaan pajeg nasional

Kantor Pajak Wétan ChibaTEL 043-225-6811
Kantor Pajak Chiba NishiTEL 043-274-2111
Kantor Pajak Kidul ChibaTEL 043-261-5571

Pikeun inquiries ngeunaan pajeg préféktur

Kantor Pajak Préféktur Chiba TengahTEL 043-231-0161
Préféktur Chiba Kantor Pajak Prefektur Chiba NishiTEL 043-279-7111

Pikeun inquiries ngeunaan pajeg kota

Perkara perpajakan pajak kota/perfektur, pajak kendaraan ringan, pajak properti
Hal ngeunaan bukti pajeg

Kantor Pajak Kota Wétan Chiba

bagian pajeg MunicipalTélépon 043-233-8140
(Buktina)Télépon 043-233-8137
bagian pajeg hartaTélépon 043-233-8143
Divisi PerusahaanTélépon 043-233-8142

Kantor Pajak Kota Kulon Chiba

bagian pajeg MunicipalTélépon 043-270-3140
(Buktina)Télépon 043-270-3137
bagian pajeg hartaTélépon 043-270-3143

Hal ngeunaan konsultasi mayar pajeg

Kantor Pajeg Wétan Kota

Chuo-ku: Pamayaran Pajak Bagian XNUMXTélépon 043-233-8138
Bangsal Wakaba / Bangsal Midori: Bagian Pembayaran Pajak XNUMXTélépon 043-233-8368

Kantor Pajak Kota Kulon Chiba

Pinggir Kota / Luar Negeri: Bagian Pembayaran Pajak XNUMXTélépon 043-270-3138
Bangsal Hanamigawa, Bangsal Inage, Bangsal Mihama: Bagian Pembayaran Pajak XNUMXTélépon 043-270-3284

pajeg kota

Pajak kota kalebet pajak kota / préféktur, pajak properti, pajak tata kota, sareng pajak kendaraan ringan.


Pajak kota / préféktur

Ieu pajeg panghasilan individu salila taun saméméhna.

Jalma nu mayar

Jalma anu cicing di kota tanggal 1 Januari sareng anu ngagaduhan panghasilan salami taun sateuacana kedah nyatakeun panghasilanna dugi ka 1 Maret.Jumlah pajeg bakal diitung dumasar kana ieu.Kanggo detil, mangga ngahubungi Divisi Pajak Kota unggal kantor pajak kota.

Upami anjeun anu earner gaji sapertos karyawan perusahaan, perusahaan bakal ngirangan jumlah pajak tina gaji bulanan anjeun sareng mayar sakedapan.Kanggo inpo nu leuwih lengkep, mangga ngahubungan Divisi Pajak Municipal Kantor Pajak Kota Kulon.


Pajak harta/pajak tata kota

Pajak bumi sareng bumi.

Jalma nu mayar

Anu gaduh bumi atanapi bumi di kota per 1 Januari.
Pikeun detil, mangga ngahubungan Divisi Pajak Harta unggal kantor pajeg kota.


Pajak kendaraan ringan (tipe diskon)

Ieu pajeg pikeun jalma anu boga mobil lampu atawa sapedah motorized.

Jalma nu mayar

Ti 4 April, pajeg sataun bakal ditagihkeun pikeun anu gaduh kendaraan ringan atanapi sapédah bermotor.Mangsa mayar pajeg nyaéta Méi unggal taun.Kanggo detil, mangga ngahubungi Divisi Pajak Kota unggal kantor pajak kota.


Mayar pajeg kota

Pajak kota / préféktur

Pikeun earners gaji, ngadegna deducts jumlah pajeg ti gaji bulanan jeung mayar eta dina lump jumlah.
Upami anjeun sanés karyawan anu digajih, anjeun bakal nampi bewara pajak sareng slip pamayaran ti unggal kantor pajak kota dina awal Juni. Pangmayaran bakal dilakukeun dina bulan Juni, Agustus, Oktober, sareng Januari taun payun dina opat cicilan.


Pajak harta/pajak tata kota

Bewara pajeg sareng slip pamayaran bakal dikirim ti unggal kantor pajak kota dina awal April. Pangmayaran bakal dilakukeun dina April, Juli, Désémber, sareng Pebruari taun payun, opat kali sataun.


Tempat nempatkeun

  1. Jandéla lembaga keuangan
    Bank:Chiba, Keiyo, Chiba Kogyo, Mizuho, ​​​​Mitsubishi UFJ, Sumitomo Mitsui, Resona, Joyo, Tokyo Star, Saitama Resona
    Bank Amanah:Mitsubishi UFJ, Sumitomo Mitsui, Mizuho
    Bank Shinkin:Chiba, Sawara, Choshi
    Serikat kiridit:Yokohama Kougin, Hana
    batur:Bank Buruh Chuo, Koperasi Pertanian Chiba Mirai, Bank Pos Jepang
    * Pangmayaran ogé tiasa dilakukeun di lembaga keuangan di luhur sapertos ATM anu gampang mayar sareng perbankan Internét. (45p)
  2. toko genah
  3. Kantor cabang lembaga keuangan (kotak pulisi) sareng loket pusat sipil di kantor kota sareng bangsal
  4. Pamayaran kartu kiridit nganggo Internét (dugi ka tanggalna)

Mindahkeun rekening

Pikeun mayar pajeg kota, anjeun tiasa nganggo transfer dana ti lembaga keuangan anu didaptarkeun di tempat pamayaran ①.Punten panawaran sareng béwara pamayaran pajeg, buku tabungan / segel (stempel béwara) ka lembaga keuangan atanapi kantor pos dimana anjeun gaduh akun deposit, atanapi ngalamar kalayan kartu pos anu ditutupan ku béwara pamayaran pajak.Sababaraha lembaga keuangan ogé tiasa nerapkeun ti halaman utama kota.


Dina waktu miang

Lamun anjeun ninggalkeun Jepang sanggeus tanggal alatan, pajeg kota bakal levied sanajan anjeun ninggalkeun Jepang, jadi Anjeun kudu nunjuk administrator pajeg atawa mayar jumlah pinuh ku slip pamayaran.

Upami anjeun angkat ka Jepang sareng sesah ngangkat administrator pajak saatos tanggalna, mangga ngahubungi unggal kantor pajak kota.