Kaca non-Jepang ditarjamahkeun otomatis tur
Bisa jadi teu ditarjamahkeun bener.
basa
menu
neangan
Tint
standar
Biru
ukuran font
ékspansi
standar
Nyusut

LANGUAGE

basa séjén

menu

Inpormasi hirup

perawatan médis

Asuransi médis / kaséhatan

karaharjaan

Barudak / atikan

Gawé

Prosedur nyicingan

Perumahan / Angkutan

Dina kaayaan darurat

pangajaran Lifelong / Olahraga

Konsultasi

Konsultasi asing

Pendukung Tarjamahan Interprétasi Komunitas

Naséhat hukum gratis

counter konsultasi séjén

Musibah / pencegahan bencana / kasakit tepa

 Émbaran Musibah

Inpormasi pencegahan bencana

Inpormasi panyakit tepa

diajar basa Jepang

Mimitian diajar Jepang

Mimitian diajar basa Jepang di asosiasi

Candak kelas basa Jepang

Hiji-hiji kagiatan Jepang

Interaksi dina basa Jepang

kelas basa Jepang di kota

Bahan pangajaran

Bursa internasional / pamahaman internasional

Bursa internasional pamahaman internasional

relawan

Hibah grup

Sukarelawan

Latihan relawan

Kagiatan Jepang hiji-hiji [anggota Bursa]

Bubuka relawan

Manggihan sukarelawan

Bewara ti Balai Kota Chiba

Buletin ti administrasi kota (versi petikan)

mere nyaho

Majalah Informasi Kahirupan Kota Chiba (publikasi kaliwat)

Tinjauan asosiasi

Usaha utama

Panyingkepan inpormasi

Ngarojong sistem kaanggotaan sareng inpormasi anu sanés

Pendaptaran / reservasi / aplikasi

pikeun ngadaptar

Ngalamar

Reservasi rohangan kagiatan

Sistim manajemén

neangan

Pabinihan / TK / sakola

Pabinihan

Pabinihan

Ieu tempat pikeun miara budak (ti sabulan saterusna poé sanggeus 3 bulan umur nepi ka saméméh asup SD) anu kolotna keur gawe atawa anu dina kaayaan hésé miara maranéhanana alatan gering atawa lila- perawatan istilah.Biaya perawatan budak béda-béda gumantung kana kaayaan kulawarga.

Kanggo detilna, mangga ngahubungi Divisi Urusan Barudak sareng Kulawarga Pusat Kaséhatan sareng Kesejahteraan unggal bangsal.

Kamar barudak

Lamun henteu, urang bakal ngurus barudak SD

Ieu tempat pikeun ngurus budak SD nalika kolotna keur digawé atawa henteu di imah beurang.

Kanggo detilna, mangga ngahubungi Divisi Urusan Barudak sareng Kulawarga Pusat Kaséhatan sareng Kesejahteraan unggal bangsal.


Sistem pendidikan

Sistem pendidikan di Jepang dasarna kelas 6 SD, kelas 3 SMP, kelas 3 SMA, jeung kelas 4 universitas.Sakola dimimitian dina April sareng ngarengsekeun kelas kahiji dina Maret taun salajengna.

SD jeung SMP téh wajib atikan, jeung asup SD keur budak umur 4 taun dina tanggal 1 April taun éta.


Prosedur pangakuan

TK

Kami bakal nginpokeun ka anjeun tanggal sareng tempat aplikasi pikeun pangakuan dina "Buletin Administrasi Perbandaran Chiba" dina Oktober.Pikeun detil, mangga ngahubungan Divisi Rojongan TK (TEL 10-043-245).

Sajaba ti éta, aya sistem benefit keur waragad childcare pikeun barudak anu enrolled di TK sarta boga pendaptaran nyicingan di Kota Chiba ku kituna saloba mungkin barudak bisa hadir ka TK.Pikeun detil, mangga ngahubungan Divisi Rojongan TK (TEL 043-245-5100).

Pendaptaran di SD jeung SMP

Kawarganagaraan asing teu wajib sakola, tapi ogé bisa mindahkeun atawa ngadaptar di SD jeung SMP kota.Mangga ngalamar hadir sakola dina waktu pendaptaran warga di Konter Umum Warga.

Pikeun kulawarga anu parantos ngadaptar janten warga sareng gaduh murangkalih asing anu umurna lebet ka kelas hiji SD, kami bakal ngirimkeun "Formulir Survei Sakola (sareng formulir aplikasi)" dina awal Séptémber sateuacan pendaptaran. bulan.

Anu diharepkeun lulus SD diasupkeun ka SMP.

Di SD sareng SMP kota, SPP sareng buku pelajaran gratis, tapi tuang siang sakola, wisata, sareng perlengkapan sakola ditanggung.

Pikeun anu aya masalah finansial, aya sistem anu disebut "dukungan kehadiran sakola".

Upami anjeun badé ngalih atanapi ngadaptarkeun sakola swasta, punten panawaran langsung ka unggal sakola swasta.

Kanggo inpo nu langkung lengkep, mangga ngahubungi Divisi Urusan Akademik Dewan Pendidikan (TEL 043-245-5927).

SMA

Pikeun ngadaptar di SMA Jepang, anjeun kedah nyandak ujian asup.Anjeun ogé kedah yuswa 4 taun sateuacan 1 April taun éta, parantos réngsé 15 taun pendidikan sakola di luar negeri, atanapi parantos lulus atanapi diperkirakeun lulus ti SMP Jepang.

Waragad SPP bakal dibayar ka siswa di rumah tangga anu panghasilan taunan kirang ti 910 juta yen, sareng pikeun siswa anu sesah finansial diajar, "manfaat beasiswa" bakal dianggo pikeun buku ajar sareng bahan ajar. Sareng "Dana Beasiswa Kota Chiba". .