Faqet jo-japoneze përkthehen automatikisht dhe
Mund të mos përkthehet saktë.
Gjuhe
Menyja
Kërko
Ngjyrosje
standarde
blu
përmasa e germave
zgjerimi
standarde
Tkurret

GJUHËN

Gjuhe te tjera

MENU

Informacioni i jetesës

kujdes mjekësor

Sigurimi mjekësor/shëndetësor

Mirëqenie

Fëmijët / arsimimi

punë

Procedura rezidente

Strehimi / Transporti

Në rast urgjence

Mësimi gjatë gjithë jetës/Sporti

Konsultohuni

Konsulencë për të huajt

Përkrahës i Përkthimit të Interpretimit të Komunitetit

Këshilla juridike falas

Tjetër banak konsultimi

Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive

 Informacion për fatkeqësitë

Informacion për parandalimin e fatkeqësive

Informacion për sëmundjet infektive

Mësimi japonez

Filloni të mësoni japonisht në shoqatë

Merrni një klasë japoneze

Aktiviteti japonez një me një

Ndërveproni në japonisht

Klasa e gjuhës japoneze në qytet

Materiale mësimore

Shkëmbimi ndërkombëtar / mirëkuptimi ndërkombëtar

Shkëmbimi ndërkombëtar Kuptimi ndërkombëtar

vullnetar

Vullnetar

Trajnim vullnetar

Aktiviteti japonez një-në-një [Anëtar i shkëmbimit]

Prezantimi i vullnetarëve

Gjeni një vullnetar

Njoftim nga Bashkia e Chiba

Buletini nga administrata komunale (versioni i fragmentit)

お 知 ら せ

Revista e Informacionit Chiba City Life (publikimi i kaluar)

Vështrim i përgjithshëm i shoqatës

Biznesi kryesor

Zbulimi i informacionit

Mbështetja e sistemit të anëtarësimit dhe informacione të tjera

Regjistrim / rezervim / aplikim

regjistrohu

Aplikoni

Rezervimi i hapësirës së aktivitetit

Sistem menaxhimi

KERKO

Filloni aktivitetet japoneze një për një (1)

Filloni aktivitetet japoneze një për një (1)

Kjo është një faqe komenti për nxënësit japonezë të aktiviteteve japoneze një-në-një.
* Nëse dëshironi të lexoni në hiragana, klikoni "Hiragana" nga "Gjuha".

概要

Në aktivitetin japonez një-në-një, ju mund të flisni në japonisht me një anëtar të shkëmbimit japonez (anëtar shkëmbimi) dhe të mësoni japonishten e nevojshme për jetën tuaj.
Çfarë është e nevojshme japoneze për jetën e përditshme?
"Japonezët përdoren kur bëjnë pazar"
"Japonezët përdoren kur hipin në tren ose autobus"
"Japonezët kërkohet kur shkojnë në spital"
"Japoneze për të folur me kolegët dhe miqtë në shkollë / vendin e punës"
Japoneze është ajo që përdoret shpesh në jetën e përditshme.

Aktivitetet një-në-një japoneze nuk janë një vend për t'u mësuar japonisht, por një vend për të folur dhe praktikuar japonisht.
Përmbajtja e bisedës për aktivitetet japoneze një-në-një do të vendoset në konsultim me stafin e shkëmbimit.

*Nuk është një aktivitet ku mund të mësosh japonisht si një orë e gjuhës japoneze.Ky është një aktivitet për të folur dhe praktikuar në mënyrë aktive japoneze vetë.
*Koordinatorët nuk janë mësues japonezë.Ne nuk përgatitemi për provimet japoneze, nuk korrigjojmë letrat japoneze ose nuk mësojmë japoneze të specializuar për punë.objektiv

・Njerëzit që jetojnë në Chiba City (Njerëzit që shkojnë në shkollë në Chiba City ose që punojnë në një kompani në Chiba City janë gjithashtu të mundshëm)
 

Njerëzit që jetojnë në Chiba City
 Shembull: Personi adresa e të cilit është në qytetin Chiba
Njerëzit që shkojnë në shkollë në Chiba City
 Shembull: Një person që jeton në Yotsukaido City dhe ndjek një universitet në Chiba City
③Puna në një kompani në qytetin Chiba
 Shembull: Një person që jeton në Funabashi City dhe punon për një kompani në Chiba City

・ Njerëzit që mund të flasin japonez të thjeshtë
・ Njerëzit që duan të mësojnë japonisht të nevojshme për jetën e përditshme
・Njerëzit që duan të praktikojnë bisedën japoneze
・ Personat që kanë përfunduar regjistrimin e "nxënësve japonezë"

Metoda e aktivitetit

Ekzistojnë dy lloje të aktiviteteve japoneze një-me-një, "ballë për ballë" dhe "online".
"Aktivitetet ballë për ballë" mund të fillojnë menjëherë pas regjistrimit si nxënës japonez.
Nëse dëshironi të bëni "aktivitete në internet", ju lutemi shihni "Aktivitetet Japoneze një-në-një: Fillimi i aktiviteteve në internet".


(XNUMX) Aktivitete ballë për ballë

Në International Exchange Plaza "Activity Space", do të kemi një bisedë ballë për ballë në japonisht me stafin e shkëmbimit. 


(XNUMX) Aktivitetet online 

Përdorni sistemin e konferencave në internet dhe aplikacionin e mesazheve për të zhvilluar një bisedë në japonisht me stafin e shkëmbimit.

Një shembull i një sistemi të konferencave në internet

・ Zmadhimi

・ Takohen me Google

・ Ekipet e Microsoft

Një shembull i një aplikacioni për mesazhe

· Linjë

・ Skype

・ Ne Bisedojmë

・ Messenger në Facebook

Numri dhe kohëzgjatja e aktiviteteve individuale në gjuhën japoneze

Numri i aktiviteteve

Unë bëj një bisedë në japonisht një herë në javë për 1-1 orë.
Dita dhe ora e aktivitetit do të vendoset në konsultim me stafin e bursës.
* Shembull: Dy herë në javë për XNUMX minuta është mirë.

Gjatë aktivitetit

XNUMX muaj

* Pas përfundimit të periudhës tremujore të aktivitetit, do të mund të përfshiheni në aktivitete japoneze një-në-një me një anëtar tjetër të shkëmbimit.

Kostot e aktivitetit

Për çdo kombinim do të paguhet një tarifë aktiviteti.
Tarifa e aktivitetit do të përdoret për funksionimin e aktiviteteve individuale në gjuhën japoneze.

* Tarifat e aktivitetit të paguara një herë nuk do të kthehen.

* Tarifat e aktivitetit do të paguhen pasi të vendoset kombinimi.

Kostoja: XNUMX jen

Periudha e aplikimit

Aplikimet pranohen gjithmonë.

Kombinimi i anëtarëve të shkëmbimit dhe nxënësve

Një herë në muaj, ne kombinojmë nxënës japonezë dhe shkëmbejmë anëtarë.
Kombinimi bëhet vetëm një herë për çdo aplikim.
Nëse nuk jeni në gjendje të kombinoni dhe dëshironi të kombinoni përsëri muajin tjetër, ju lutemi aplikoni përsëri.

Orari i kombinimit

Afati i fundit për aplikimin e kombinimit: XNUMX e çdo muaji

Data e kombinimit: Rreth datës XNUMX të çdo muaji

Njoftimi i rezultateve të kombinimit: Rreth datës XNUMX të çdo muaji

Data e fillimit të aktivitetit: Pas datës XNUMX të muajit pas përfundimit të afatit të aplikimit

* Data e fillimit të aktivitetit do të vendoset në konsultim me dy personat pasi të kontaktohet kombinimi.

* Aktivitetet një-me-një japoneze nuk do të fillojnë nëse nuk mund të na kontaktoni ose nëse jeni vonë në pagesën e tarifës së aktivitetit.

Metoda e kombinimit

・ Ne do të kombinojmë mekanikisht njerëzit që plotësojnë kushtet me përmbajtjet e aplikuara në "Aplikacionin e kombinimit të aktiviteteve japoneze një-për-një".

・ Ne do t'i japim përparësi atij me më pak aktivitete.

Shih faqen tjetër

Njoftim për mësimin e japonishtes