Faqet jo-japoneze përkthehen automatikisht dhe
Mund të mos përkthehet saktë.
Gjuhe
Menyja
Kërko
Ngjyrosje
standarde
blu
përmasa e germave
zgjerimi
standarde
Tkurret

GJUHËN

Gjuhe te tjera

MENU

Informacioni i jetesës

kujdes mjekësor

Sigurimi mjekësor/shëndetësor

Mirëqenie

Fëmijët / arsimimi

punë

Procedura rezidente

Strehimi / Transporti

Në rast urgjence

Mësimi gjatë gjithë jetës/Sporti

Konsultohuni

Konsulencë për të huajt

Përkrahës i Përkthimit të Interpretimit të Komunitetit

Këshilla juridike falas

Tjetër banak konsultimi

Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive

 Informacion për fatkeqësitë

Informacion për parandalimin e fatkeqësive

Informacion për sëmundjet infektive

Mësimi japonez

Filloni të mësoni japonisht në shoqatë

Merrni një klasë japoneze

Aktiviteti japonez një me një

Ndërveproni në japonisht

Klasa e gjuhës japoneze në qytet

Materiale mësimore

Shkëmbimi ndërkombëtar / mirëkuptimi ndërkombëtar

Shkëmbimi ndërkombëtar Kuptimi ndërkombëtar

vullnetar

Vullnetar

Trajnim vullnetar

Aktiviteti japonez një-në-një [Anëtar i shkëmbimit]

Prezantimi i vullnetarëve

Gjeni një vullnetar

Njoftim nga Bashkia e Chiba

Buletini nga administrata komunale (versioni i fragmentit)

お 知 ら せ

Revista e Informacionit Chiba City Life (publikimi i kaluar)

Vështrim i përgjithshëm i shoqatës

Biznesi kryesor

Zbulimi i informacionit

Mbështetja e sistemit të anëtarësimit dhe informacione të tjera

Regjistrim / rezervim / aplikim

regjistrohu

Aplikoni

Rezervimi i hapësirës së aktivitetit

Sistem menaxhimi

KERKO

Kursi i lidhjes së shkëmbimit japonez

Kursi i lidhjes së shkëmbimit japonez

 Chiba City promovon krijimin e një komuniteti multikulturor ku qytetarët me prejardhje të ndryshme gjuhësore dhe kulturore mund të jetojnë dhe të mësojnë së bashku.
 Ky kurs është për ata që synojnë të jenë lider në një zhvillim të tillë rajonal.
 Mësoni bazat e bashkëjetesës multikulturore dhe shkëmbimit të gjuhës japoneze me shtetas të huaj.

Kursi i lidhjes së shkëmbimit të gjuhës japoneze (ish: Kursi mbështetës i mësimit të gjuhës japoneze)

 objektiv

 ・Ata që janë të gatshëm të marrin pjesë në aktivitetet e mëposhtme në Chiba City dhe janë në gjendje të marrin pjesë në të XNUMX seancat
 Praktikoni për ta bërë më të lehtë për të huajt pjesëmarrjen në aktivitetet e klubit, grupet lokale, etj. (bëhuni "lidhës")
 Komunikoni në mënyrë aktive në japonisht me njerëz që nuk flasin japonisht në punë ose në jetën e tyre të përditshme
 Merrni pjesë në klasat e gjuhës japoneze në qytet, shkëmbime me Shoqatën Ndërkombëtare të qytetit Chiba dhe aktivitete për të mbështetur të mësuarit japonez

 ・Një person që do të punojë si koordinator shkëmbimi japonez për Shoqatën Ndërkombëtare të Shkëmbimit të Chiba City dhe që mund të marrë pjesë XNUMX herë.
 (Përjashtuar ata që kanë ndjekur "Kursin mbështetës të mësimit të gjuhës japoneze" dhe "Kursin e ri bazë" deri në vitin e 3-të të Reiwa)

 内容

 ・Promovimi i bashkëjetesës multikulturore dhe shkëmbimi i gjuhës japoneze
 Do të mësojmë për situatën e pranimit të shtetasve të huaj, çështjet e gjuhës dhe të jetës dhe do të mendojmë për qëllimin e promovimit të bashkëjetesës multikulturore dhe shkëmbimit të gjuhës japoneze.

 ・Japoneze e lehtë
 Ju mund të përdorni "Easy Japanese" kur komunikoni me njerëz që nuk e njohin gjuhën japoneze.Mësoni si të bëni dhe përdorni.

 ・ "Dëgjo" dhe "Prit"
 Çfarë do të thotë të pranosh fjalë dhe të kuptosh kulturën?Mësoni pikat përmes përvojës.

 ・ Le të flasim me të huajt
 Dialog me të huajt për tema të njohura në jetën e përditshme.Mendoni për domethënien e dialogut ndërsa shikoni prapa përmbajtjen dhe metodat.

 ・Praktikoni si "lidhëse"
 Ne do të mendojmë për vendin ku "Tsunatte" mund të luajë një rol aktiv dhe të bëjmë një plan aktiviteti.Rishikoni të gjithë kursin dhe lidheni atë me praktikën e ardhshme.

 *Ky nuk është një kurs mbi metodat japoneze të mësimdhënies.

 Kapaciteti

 Çështja 1 XNUM X njerëz XNUM X njerëz
 Termi i dytë 2 persona

 Numri i kurseve dhe kohëzgjatja

 1. Kryer 5 herë në total
 2. 1 orë për seancë (2 orë vetëm për seancën e parë)

 場所

 Salla e Konferencave të Shoqatës Ndërkombëtare të Chiba City Plaza

 tarifë

 3,000 jen (5 herë në total) * Nuk ka çmim zbritje për anëtarët mbështetës

 Periudha e zbatimit

 Çështja 1 Çdo të mërkurë nga data 7 korrik deri më 5 gusht fund
 
 Seminari i dytë Çdo të shtunë nga data 2 nëntor deri më 11 dhjetor
   (11月4日 13:30~16:00、11月11日~12月2日 14:00~16:00)

 Metoda e aplikimit

 Çështja 1 Fillimi i pritjes në datën 5 maj (të shtunë). Fundi i pritjes
 Çështja 2 Pritja fillon të hënën, më 9 shtator Fundi i pritjes

 

 Mbajtja e leksioneve/trajnimeve

 Ju lutemi kontrolloni orarin vjetor të ngjarjeve për kurset dhe trajnimet që do të mbahen këtë vit.