Faqet jo-japoneze përkthehen automatikisht dhe
Mund të mos përkthehet saktë.
Gjuhe
Menyja
Kërko
Ngjyrosje
standarde
blu
përmasa e germave
zgjerimi
standarde
Tkurret

GJUHËN

Gjuhe te tjera

MENU

Informacioni i jetesës

kujdes mjekësor

Sigurimi mjekësor/shëndetësor

Mirëqenie

Fëmijët / arsimimi

punë

Procedura rezidente

Strehimi / Transporti

Në rast urgjence

Mësimi gjatë gjithë jetës/Sporti

Konsultohuni

Konsulencë për të huajt

Përkrahës i Përkthimit të Interpretimit të Komunitetit

Këshilla juridike falas

Tjetër banak konsultimi

Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive

 Informacion për fatkeqësitë

Informacion për parandalimin e fatkeqësive

Informacion për sëmundjet infektive

Mësimi japonez

Filloni të mësoni japonisht

Filloni të mësoni japonisht në shoqatë

Merrni një klasë japoneze

Aktiviteti japonez një me një

Ndërveproni në japonisht

Klasa e gjuhës japoneze në qytet

Materiale mësimore

Shkëmbimi ndërkombëtar / mirëkuptimi ndërkombëtar

Shkëmbimi ndërkombëtar Kuptimi ndërkombëtar

vullnetar

Grant grupor

Vullnetar

Trajnim vullnetar

Aktiviteti japonez një-në-një [Anëtar i shkëmbimit]

Prezantimi i vullnetarëve

Gjeni një vullnetar

Njoftim nga Bashkia e Chiba

Buletini nga administrata komunale (versioni i fragmentit)

お 知 ら せ

Revista e Informacionit Chiba City Life (publikimi i kaluar)

Vështrim i përgjithshëm i shoqatës

Biznesi kryesor

Zbulimi i informacionit

Mbështetja e sistemit të anëtarësimit dhe informacione të tjera

Regjistrim / rezervim / aplikim

regjistrohu

Aplikoni

Rezervimi i hapësirës së aktivitetit

Sistem menaxhimi

KERKO

Aktivitetet vullnetare të Shoqatës Ndërkombëtare të qytetit Chiba

Aktivitetet vullnetare të Shoqatës Ndërkombëtare të qytetit Chiba

Shoqata Ndërkombëtare e qytetit Chiba bashkëpunon me shumë qytetarë si vullnetarë për të promovuar shkëmbimin ndërkombëtar të rrënjosur në rajon.

I RI! Përkthyes i komunitetit / mbështetës i përkthimit

Njerëzit që flasin huaj në Chiba City ofrojnë shërbime të nevojshme për jetën shoqërore për shkak të dallimeve në gjuhë dhe kulturë.

Për të mos humbur mundësinë për të marrë dhe marrë pjesë në aktivitete komunitare, kemi një rreth mes palëve.

Nxitja e përkthyesve të komunitetit dhe mbështetësve të përkthimit, të cilët mund të bashkëpunojnë në mbështetjen e komunikimit të qetë dhe transmetimit të saktë të informacionit

し ま す.

■ Veprimtaritë e përkthyesve të komunitetit dhe mbështetësve të përkthimit ■

Ndër projektet e realizuara nga organizata/organizata publike ose jofitimprurëse, ne ofrojmë mbështetje për interpretim/përkthim për përmbajtjet e mëposhtme.

(XNUMX) Çështja në lidhje me procedurën administrative

(XNUMX) Gjë për konsultime të ndryshme

(XNUMX) Çështja për edukimin e fëmijës, studentit

(XNUMX) Shëndeti dhe mirëqenia

(XNUMX) Çështjet mjekësore

(XNUMX) Gjërat rreth aktiviteteve të tilla si shoqërimi i lagjes

(XNUMX) Gjëra të tjera që presidenti i konsideron të nevojshme

Lidhur me sigurimin e aksidenteve për ata që janë të përfshirë në aktivitetet mbështetëse të interpretimit/përkthimit në komunitet

Mbështetësit e interpretimit/përkthimit në komunitet kanë të drejtë për "kompensimin gjithëpërfshirës të shërbimit të mirëqenies" në vijim.Ju lutemi kontrolloni broshurën më poshtë për detajet e kompensimit.

         

Interpretimi / përkthimi (përveç veprimtarive të interpretimit në komunitet / përkrahësit të përkthimit)

Interpretim në ngjarjet e shkëmbimeve ndërkombëtare, udhëzime të përgjithshme në konferenca ndërkombëtare, asistencë në pritje, përkthim dokumentesh, etj.

Anëtar i shkëmbimit japonez

Për banorët e huaj që duan të mësojnë japonisht, ne do t'ju ndihmojmë të përmirësoni komunikimin në japonisht, i cili është i nevojshëm për të jetuar në Japoni.

Aktivitetet kryesore

Aktiviteti japonez një me një

Shënime

 • Nuk kërkohet kualifikim.Nuk ka shpërblime apo kosto transporti për aktivitetet.
 • Si rregull i përgjithshëm, i njëjti nxënës i aktivitetit të gjuhës japoneze një-me-një është një aktivitet një herë në javë për rreth 1 deri në 1 orë për 2 muaj.
 • Vendi i aktivitetit do të jetë Chiba City International Association Plaza (shoqata) ose aktivitetet online.
 • Ka nivele dhe nevoja të ndryshme të nxënësve, prandaj ju lutemi konsultohuni me njëri-tjetrin për të vendosur metodën specifike.
 • Asnjë material mësimor nuk është specifikuar.
 • Ne nuk mund të pranojmë prezantime nga njerëz në një fushë specifike gjuhësore.
 • Ju lutemi të përmbaheni nga studimi i një gjuhe të huaj.

Gjuha vullnetare gjatë një fatkeqësie

Në rast fatkeqësie të tilla si një tërmet, ne do të mbështesim të huajt duke interpretuar dhe përkthyer si gjuhë vullnetare në rast fatkeqësie.

Stay në shtëpi / Vizitë në shtëpi

(1) Shtepi në shtëpi (akomodimi i disponueshëm)

Do të pranojmë të huaj që shoqërojnë akomodimin në shtëpi.

(2) Vizitë në shtëpi (udhëtim ditor)

Të huajt do të vizitojnë shtëpinë tuaj për disa orë.

Prezantimi i kulturës japoneze

Prezantimi i zakoneve dhe kulturës japoneze.

Prezantimi i kulturave të huaja në shkollat ​​fillore dhe të mesme

Ne do të prezantojmë zakonet dhe kulturat e huaja në japonisht në shkollat ​​fillore dhe të mesme të qytetit.

Mbështetje e shkëmbimeve ndërkombëtare

Angazhohuni si anëtar i stafit në ngjarjet e shkëmbimeve ndërkombëtare, etj. për të thelluar më tej interesin tuaj në shkëmbimet ndërkombëtare.

その他

 1. Vetëm kur është e nevojshme për aktivitete vullnetare, ne mund t'i japim klientit informacionin e kontaktit me pëlqimin paraprak.
 2. Aktivitetet vullnetare janë kryesisht të papaguara, por në varësi të përmbajtjes së kërkesës, klienti mund të paguajë shpenzimet e transportit dhe shpërblimet.
 3. Regjistrimi i vullnetarëve rinovohet çdo tre vjet.Nëse ka një ndryshim në informacionin tuaj të regjistruar si adresa ose emri juaj, ose nëse refuzoni regjistrimin tuaj për shkak të një lëvizjeje, etj., ju lutemi na kontaktoni menjëherë.

Rreth sigurimit vullnetar

Lidhur me aktivitetet vullnetare të papaguara (përfshirë rastin e shpenzimeve reale të transportit), "Sistemi i kompensimit të aktivitetit vullnetar të qytetit ChibaËshtë objektivi i.Shoqata do të trajtojë procedurën e regjistrimit dhe primet e sigurimit.
Nëse keni një aksident ose lëndim gjatë aktiviteteve vullnetare, ju lutemi na kontaktoni menjëherë.

konfidencialiteti

Vullnetarët e regjistruar duhet të përmbahen nga shkëmbimi i informacionit në lidhje me privatësinë e pjesëmarrësve ose informacionin e marrë gjatë aktivitetit.
Gjithashtu, ju lutemi ruani konfidencialitetin edhe pasi të ketë skaduar periudha e regjistrimit ose të jetë fshirë.
Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni.


Ata që duan të dinë se si të regjistrohen si vullnetarë