Faqet jo-japoneze përkthehen automatikisht dhe
Mund të mos përkthehet saktë.
Gjuhe
Menyja
Kërko
Ngjyrosje
standarde
blu
përmasa e germave
zgjerimi
standarde
Tkurret

GJUHËN

Gjuhe te tjera

MENU

Informacioni i jetesës

kujdes mjekësor

Mirëqenie

Fëmijët / arsimimi

punë

Procedura rezidente

Strehimi / Transporti

Në rast urgjence

Mësimi gjatë gjithë jetës/Sporti

Konsultohuni

Konsulencë për të huajt

Përkrahës i Përkthimit të Interpretimit të Komunitetit

Këshilla juridike falas

Tjetër banak konsultimi

Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive

 Informacion për fatkeqësitë

Informacion për parandalimin e fatkeqësive

Informacion për sëmundjet infektive

Mësimi japonez

Filloni të mësoni japonisht në shoqatë

Merrni një klasë japoneze

Aktiviteti japonez një me një

Ndërveproni në japonisht

Klasa e gjuhës japoneze në qytet

Materiale mësimore

Shkëmbimi ndërkombëtar / mirëkuptimi ndërkombëtar

Shkëmbimi ndërkombëtar Kuptimi ndërkombëtar

vullnetar

Vullnetar

Trajnim vullnetar

Aktiviteti japonez një-në-një [Anëtar i shkëmbimit]

Prezantimi i vullnetarëve

Gjeni një vullnetar

Njoftim nga Bashkia e Chiba

Buletini nga administrata komunale (versioni i fragmentit)

お 知 ら せ

Revista e Informacionit Chiba City Life (publikimi i kaluar)

Vështrim i përgjithshëm i shoqatës

Biznesi kryesor

Zbulimi i informacionit

Mbështetja e sistemit të anëtarësimit dhe informacione të tjera

Regjistrim / rezervim / aplikim

regjistrohu

Aplikoni

Rezervimi i hapësirës së aktivitetit

Sistem menaxhimi

KERKO

Për ata që po bëjnë aktivitete japoneze një-në-një për herë të parë [Stafi i Shkëmbimit]

Për ata që po bëjnë aktivitete japoneze një-në-një për herë të parë

Nuk ka metodë fikse të aktivitetit për aktivitetet japoneze një-në-një, sepse temat dhe mënyra e zhvillimit të aktiviteteve ndryshojnë shumë në varësi të palës tjetër.
Prandaj, nëse jeni duke bërë aktivitete japoneze një-në-një për herë të parë, mund të jeni të hutuar se si ta bëni atë.
Në një rast të tillë, ju lutemi të vazhdoni me aktivitetin duke iu referuar përmbajtjeve të mëposhtme.

XNUMX. Dërgoni një email te partneri i kombinimit dhe vendosni datën e parë të aktivitetit

Pasi të vendoset kombinimi, Shoqata Ndërkombëtare e qytetit Chiba do t'ju kontaktojë.
Pas përfundimit të dokumenteve të partnerit të kombinimit, do të informoheni për informacionin e kontaktit të partnerit të kombinimit, kohën e dëshiruar dhe metodën e aktivitetit (ballë për ballë ose online), etj., kështu që dërgoni një email te partneri dhe vendosni orarin fillestar.
Është në rregull nëse vendosni për përmbajtjen e aktivitetit në aktivitetin e parë.
Meqenëse ka një partner, varet nga situata, por ju mund të vendosni për përmbajtjen e aktivitetit të parë me e-mail ose të thelloni shkëmbimin.
Disa nxënës mund të flasin japonisht, por kanë vështirësi në shkrim dhe lexim.
Prandaj, ju lutemi përdorni "Japoneze e lehtë" që mund të lexohet nga burra dhe gra të të gjitha moshave dhe përdorni një fjali sa më të shkurtër që të jetë e mundur për ta bërë të lehtë për t'u kuptuar.

Shembuj të fjalive të postës elektronike "Japoneze e lehtë".

Z. XX
Përshëndetje.Unë jam një anëtar i shkëmbimit japonez (Nihongo Koryuin).
Dërgova një e-mail me aktivitet japonez një-në-një (Ichitai Ichi Nihongo Katsudo).
Mezi pres të punoj me ju.
Pashë orarin e zotit XX.
A është në rregull që dita e parë e aktiviteteve japoneze një me një të jetë △ muaj △?

* Ju mund të kuptoni kuptimin e personit tjetër për gjuhën japoneze duke parë përgjigjen.Nëse merrni një përgjigje, mund të përgjigjeni sipas nivelit të të kuptuarit të palës tjetër.

XNUMX. Vendosni për temën e aktiviteteve individuale në gjuhën japoneze dhe si të vazhdoni.

Nxënësit, ashtu si koordinatorët e shkëmbimit, po bëjnë aktivitete japoneze një-në-një me qëllimet e tyre.
Nëse e keni të vështirë të vendosni se çfarë të thoni ose çfarë lloj aktiviteti të bëni, pyetni nxënësit se çfarë do të donin të mësonin dhe si do të donin të ishin.
Përveç kësaj, Shoqata Ndërkombëtare e qytetit Chiba ka "Shembuj të aktiviteteve të përditshme".Disa janë përkthyer në disa gjuhë, kështu që ekziston gjithashtu një mënyrë për të marrë secilën nga gjuhët japoneze dhe të huaja dhe për të vendosur për një temë të tillë si çfarë të thuash.

Mendoj se drejtimi i aktivitetit do të vendoset deri diku teksa bisedoni me palën tjetër, ndaj ju lutem vazhdoni aktivitetin sipas asaj rrjedhe.

Vendi ku vendosen "Shembuj të aktiviteteve të përditshme" në Shoqatën Ndërkombëtare të qytetit Chiba

Ju lutemi përdorni atë lirshëm

XNUMX. Nëse jeni duke bërë aktivitete online për herë të parë, ju rekomandojmë që aktivitetin e parë ta bëni ballë për ballë.

Aktivitetet në internet për aktivitetet japoneze një-në-një kryhen duke përdorur sisteme të konferencave në ueb si zmadhimi dhe Google Meet.Nëse nuk mund ta përdorni mirë kompjuterin tuaj, nuk mund të bëni aktivitete.
për atë arsyeNëse koordinatori i shkëmbimit ose nxënësi janë të rinj në aktivitetet në internet, ose nëse nuk janë të njohur me aktivitetet, ne rekomandojmë që aktiviteti i parë të jetë një aktivitet ballë për ballë.
Nëse keni nevojë për ndihmë se si të përdorni pajisjet ose rrjedhën e aktiviteteve gjatë aktivitetit tuaj të parë ballë për ballë, ju lutemi pyesni në recepsion.
Stafi do t'ju ndihmojë.

*Aktiviteti i parë ballë për ballë nuk është i nevojshëm nëse nuk ka probleme të veçanta, si p.sh. kur nxënësi dhe koordinatori i shkëmbimit kanë përjetuar aktivitete online.

XNUMX. Kini kujdes kur bëni aktivitete

Stafi i shkëmbimit nuk është mësues japonez.
Ju lutemi kryeni aktivitete të arsyeshme në mënyrë që si stafi i shkëmbimit ashtu edhe nxënësit të mund të kryejnë aktivitete përmbushëse.
Nëse keni ndonjë problem, ju lutemi konsultohuni me personin përgjegjës për aktivitetet individuale në gjuhën japoneze të Shoqatës Ndërkombëtare të qytetit Chiba.Ju mund të përdorni telefonin, emailin ose formularin e kërkesës.