Faqet jo-japoneze përkthehen automatikisht dhe
Mund të mos përkthehet saktë.
Gjuhe
Menyja
Kërko
Ngjyrosje
standarde
blu
përmasa e germave
zgjerimi
standarde
Tkurret

GJUHËN

Gjuhe te tjera

MENU

Informacioni i jetesës

kujdes mjekësor

Sigurimi mjekësor/shëndetësor

Mirëqenie

Fëmijët / arsimimi

punë

Procedura rezidente

Strehimi / Transporti

Në rast urgjence

Mësimi gjatë gjithë jetës/Sporti

Konsultohuni

Konsulencë për të huajt

Përkrahës i Përkthimit të Interpretimit të Komunitetit

Këshilla juridike falas

Tjetër banak konsultimi

Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive

 Informacion për fatkeqësitë

Informacion për parandalimin e fatkeqësive

Informacion për sëmundjet infektive

Mësimi japonez

Filloni të mësoni japonisht

Filloni të mësoni japonisht në shoqatë

Merrni një klasë japoneze

Aktiviteti japonez një me një

Ndërveproni në japonisht

Klasa e gjuhës japoneze në qytet

Materiale mësimore

Shkëmbimi ndërkombëtar / mirëkuptimi ndërkombëtar

Shkëmbimi ndërkombëtar Kuptimi ndërkombëtar

vullnetar

Grant grupor

Vullnetar

Trajnim vullnetar

Aktiviteti japonez një-në-një [Anëtar i shkëmbimit]

Prezantimi i vullnetarëve

Gjeni një vullnetar

Njoftim nga Bashkia e Chiba

Buletini nga administrata komunale (versioni i fragmentit)

お 知 ら せ

Revista e Informacionit Chiba City Life (publikimi i kaluar)

Vështrim i përgjithshëm i shoqatës

Biznesi kryesor

Zbulimi i informacionit

Mbështetja e sistemit të anëtarësimit dhe informacione të tjera

Regjistrim / rezervim / aplikim

regjistrohu

Aplikoni

Rezervimi i hapësirës së aktivitetit

Sistem menaxhimi

KERKO

Aktivitetet japoneze një-në-një Filloni aktivitetet në internet [Anëtarët e shkëmbimit]

Filloni aktivitetet në internet të aktiviteteve japoneze një-në-një [Stafi i shkëmbimit]

Para fillimit të aktiviteteve në internet

Aktivitetet në internet për aktivitetet japoneze një-në-një përdorin sisteme të konferencave në internet, si zmadhimi dhe Google Meet, kështu që nëse nuk jeni të njohur me funksionimin e aplikacioneve dhe kompjuterëve, nuk do të jeni në gjendje t'i kryeni aktivitetet pa probleme.
Përveç kësaj, edhe gjëra të thjeshta, si p.sh. shpërndarja e fotove që mund t'i shfaqen palës tjetër në aktivitetet ballë për ballë, kërkojnë njohuri teknike për t'i ndarë në aktivitetet në internet.
Prandaj, për ata që janë të rinj në aktivitetet online, ose që janë të papërvojë dhe në ankth, ju rekomandojmë që aktiviteti i parë në internet të kryhet ballë për ballë.

Konfirmimi i situatës së partnerit të kombinimit

Pasi të keni vendosur për një partner për një aktivitet japonez një-me-një, do të informoheni nëse partneri dëshiron aktivitete ballë për ballë ose aktivitete në internet, llojin e sistemit të konferencave në internet që mund të trajtohet dhe nëse ose nuk keni eksperience me aktivitete online. .
Nëse vendoset që do të çiftoheni me një person që dëshiron të marrë pjesë në aktivitetet online dhe është i ri në aktivitetet online, nëse është e mundur, takimi i parë do të jetë një aktivitet ballë për ballë. Ju lutemi kontrolloni atmosferën e atyre që janë aktive.

Nëse duket se nuk ka asnjë problem në kryerjen e aktiviteteve online që nga hera e parë duke mbajtur kontakte me palën tjetër, mund të bëni aktivitete online që nga hera e parë.

Kur kryeni aktivitete ballë për ballë për herë të parë

Ju lutemi kontrolloni artikujt e mëposhtëm për të siguruar aktivitete të qetë në internet.

  • Ju lutemi, kontrolloni funksionimin e pajisjes për të parë nëse vërtet mund të kryeni aktivitete në internet duke përdorur sistemin ose aplikacionin e takimeve në internet që planifikoni të përdorni.
  • Ju lutemi konsultohuni me nxënësin dhe vendosni se si të vazhdoni me aktivitetin herën tjetër.

*Nëse keni ndonjë problem me funksionimin e pajisjeve ose si të vazhdoni me aktivitetet japoneze një-në-një, ju lutemi mos ngurroni të pyesni stafin në sportel në çdo kohë.

Nëse nuk ka probleme të veçanta me artikujt e mësipërm, mund të merrni pjesë lirisht në aktivitetet japoneze një-në-një.

Çfarë ju nevojitet për aktivitetin e parë ballë për ballë

・ Artikuj që përdoren për aktivitete në internet, si laptopë dhe telefona inteligjentë

*Nëse nuk keni akses në internet ndërsa jeni larg shtëpisë, ju lutemi kontaktoni Shoqatën Ndërkombëtare të Shkëmbimit të Chiba City për ndihmë.