Faqet jo-japoneze përkthehen automatikisht dhe
Mund të mos përkthehet saktë.
Gjuhe
Menyja
Kërko
Ngjyrosje
standarde
blu
përmasa e germave
zgjerimi
standarde
Tkurret

GJUHËN

Gjuhe te tjera

MENU

Informacioni i jetesës

kujdes mjekësor

Mirëqenie

Fëmijët / arsimimi

punë

Procedura rezidente

Strehimi / Transporti

Në rast urgjence

Mësimi gjatë gjithë jetës/Sporti

Konsultohuni

Konsulencë për të huajt

Përkrahës i Përkthimit të Interpretimit të Komunitetit

Këshilla juridike falas

Tjetër banak konsultimi

Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive

 Informacion për fatkeqësitë

Informacion për parandalimin e fatkeqësive

Informacion për sëmundjet infektive

Mësimi japonez

Filloni të mësoni japonisht në shoqatë

Merrni një klasë japoneze

Aktiviteti japonez një me një

Ndërveproni në japonisht

Klasa e gjuhës japoneze në qytet

Materiale mësimore

Shkëmbimi ndërkombëtar / mirëkuptimi ndërkombëtar

Shkëmbimi ndërkombëtar Kuptimi ndërkombëtar

vullnetar

Vullnetar

Trajnim vullnetar

Aktiviteti japonez një-në-një [Anëtar i shkëmbimit]

Prezantimi i vullnetarëve

Gjeni një vullnetar

Njoftim nga Bashkia e Chiba

Buletini nga administrata komunale (versioni i fragmentit)

お 知 ら せ

Revista e Informacionit Chiba City Life (publikimi i kaluar)

Vështrim i përgjithshëm i shoqatës

Biznesi kryesor

Zbulimi i informacionit

Mbështetja e sistemit të anëtarësimit dhe informacione të tjera

Regjistrim / rezervim / aplikim

regjistrohu

Aplikoni

Rezervimi i hapësirës së aktivitetit

Sistem menaxhimi

KERKO

交通

automjet

Në qytet ka trena, një shina dhe autobusë.

Biletë e lirë dhe e përshtatshme që çdokush mund ta përdorë

Për hekurudhat, hekurudhat me një shina dhe autobusët, ka leje të përshtatshme dhe ekonomike për udhëtarët dhe bileta me shumë leje për hipje të përsëritur në seksione specifike dhe fikse, si dhe karta IC që mund të përdoren në mënyrë të ndërsjellë me hekurudhat, hekurudhat, hekurudhat dhe autobusët.

Leja e udhëtarëve ju lejon të hipni dhe të zbrisni lirshëm në një seksion të caktuar për një periudhë të caktuar (kryesisht 1, 3, 6 muaj) dhe zbritet në mënyrë arbitrare.Ekziston edhe një zbritje studentore (kërkohet vërtetimi i regjistrimit).

Në rastin e hekurudhave, formati i biletave është përgjithësisht një grup prej 10 biletash për tarifën e 11 biletave të rregullta.

Një kartë IC ju lejon të hipni dhe të zbrisni në trena, një shina dhe autobusë me një kartë të vetme. Për shembull, ajo ka një funksion kalimi për udhëtarët dhe një funksion pagese automatike sipas shumës së përdorur.

Kartat e udhëtarëve, biletat me shumë leje dhe kartat IC mund të blihen në stacione dhe zyrat e autobusëve.


Biçikleta dhe makina

Biçikletat duhet të lëvizin në anën e majtë të rrugës

Kur ngasni një biçikletë, në parim, kaloni në anën e majtë të rrugës.Kur vozitni në trotuar, si për shembull kur është e rrezikshme të vozitni në rrugë, jepni përparësi këmbësorëve dhe lëvizni ngadalë drejt rrugës.Përveç kësaj, korsia blu dhe shenja e puplave të shigjetës në anën e majtë të rrugës janë rregulluar në mënyrë që biçikletat të mund të kalojnë të sigurt dhe të qetë në anën e majtë të rrugës.
Ndiqni korsitë dhe shenjat për të ngarë biçikletën tuaj të sigurt.

Ju lutemi merrni sigurimin e biçikletës etj.

Nga 3 prilli, viti i 4-të i Reiwa-s, u bë i detyrueshëm sigurimi i biçikletave.

Kanë ndodhur aksidente me fatalitet në të cilat lëshohet një masë e madhe urdhri dëmshpërblimi për shkak të një aksidenti me biçikletë, ndaj le të marrim sigurimin e biçikletës etj për të ndihmuar viktimën e aksidentit dhe për të ulur barrën financiare të autorit.

Parking për biçikleta

Kur përdorni parkingun komunal të biçikletave përreth stacionit, duhet të përfundoni procedurën (regjistrimin) në Dhomën e Sigurisë së Jetës të Divizionit Rajonal të Promovimit të çdo zyre të repartit ose në ndërtesën e menaxhimit të parkimit të biçikletave.

Ka përdorim të rregullt mujor dhe përdorim të përkohshëm ditor, të dyja me pagesë.Mos e parkoni biçikletën në rrugë.Nëse e lini biçikletën në rrugë, ajo mund të hiqet.


patentë shoferi i makinës

Marrja dhe rishkrimi i patentës suaj do të bëhet në Qendrën e Patentës së Shoferit.Nëse keni një patentë shoferi në vendin tuaj të origjinës, mund të merrni një patentë shoferi japonez në Qendrën e Patentë Shoferit nëse ndiqni procedurën, përveç në disa vende.Për më shumë informacion, ju lutemi kontaktoni qendrën e patentës së shoferit në japonisht.

Qendra për Patentë Shoferi Chiba

(2-1 Hamada, Mihama-ku TEL 043-274-2000)

Koha e marrjes së rinovimit të licencës

  • E hënë-e premte 8:10-1:3, XNUMX:XNUMX-XNUMX:XNUMX
  • Të dielave nga ora 8:11 deri në 1:3 dhe XNUMX:XNUMX deri në XNUMX:XNUMX

Pushime

Të shtunat, festat publike, festat e fundvitit dhe të Vitit të Ri (12/29 ~ 1/3)

send i humbur

Nëse keni harruar automjetin tuaj, ju lutemi kontaktoni në vijim:

treni elektrik

Linja JR

JR East Inquiry Center (TEL 050-2016-1601 Çdo ditë nga ora 6:0 deri në mesnatë)
Ose zyra e humbur dhe gjetur e stacionit Chiba (TEL 043-222-1774 Çdo ditë nga ora 9:5 deri në XNUMX:XNUMX).

Linja Keisei

Stacioni më i afërt i ditës, klienti Keisei telefonon nga e nesërmja e tutje
(TEL 0570-081-160 E Hënë-E shtunë: 12:7-XNUMX:XNUMX).

Çiba Urban Monorail

Stacioni Chiba (TEL 043-221-7588)
Stacioni Tsuga (TEL 043-233-6422)
Për (çdo ditë nga 5:30 deri në 11:30).

バ ス

Për çdo kompani autobusi / zyrë shitjeje.

Autobus Keisei
Zyra e Shitjeve ChibaTEL 043-433-3800
Zyra e Shitjeve NaganumaTEL 043-257-3333
Zyra e Shitjeve ShintoshinTEL 047-453-1581
Hekurudha Kominato (Autobus)
Zyra e Shitjeve ShiotaTEL 043-261-5131
Autobus Chiba Chuo
Zyra e Shitjeve ChibaTEL 043-300-3611
Zyra e Shitjeve OnodaiTEL 043-295-2139
Chiba Kaihin Kotsu
Zyra e Shitjeve TakahamaTEL 043-245-0938
Autobus Chiba Nairiku
Zyra e Shitjeve ChiyodaTEL 043-423-4573
Autobus me lule Chiba
Autobus me lule ChibaTEL 0475-82-2611
Heiwa Kotsu
Zyra e shitjeve në selinë qendroreTEL 0120-600-366
Zyra e Shitjeve në WakamatsuTEL 043-232-4589
Autobus AskaTEL 043-246-3431
Autobusi i qytetit Chiba
Autobusi i qytetit ChibaTEL 043-244-3516
Autobus Chiba Bregdetar
Autobus Chiba BregdetarTEL 043-271-0205