Faqet jo-japoneze përkthehen automatikisht dhe
Mund të mos përkthehet saktë.
Gjuhe
Menyja
Kërko
Ngjyrosje
standarde
blu
përmasa e germave
zgjerimi
standarde
Tkurret

GJUHËN

Gjuhe te tjera

MENU

Informacioni i jetesës

kujdes mjekësor

Sigurimi mjekësor/shëndetësor

Mirëqenie

Fëmijët / arsimimi

punë

Procedura rezidente

Strehimi / Transporti

Në rast urgjence

Mësimi gjatë gjithë jetës/Sporti

Konsultohuni

Konsulencë për të huajt

Përkrahës i Përkthimit të Interpretimit të Komunitetit

Këshilla juridike falas

Tjetër banak konsultimi

Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive

 Informacion për fatkeqësitë

Informacion për parandalimin e fatkeqësive

Informacion për sëmundjet infektive

Mësimi japonez

Filloni të mësoni japonisht

Filloni të mësoni japonisht në shoqatë

Merrni një klasë japoneze

Aktiviteti japonez një me një

Ndërveproni në japonisht

Klasa e gjuhës japoneze në qytet

Materiale mësimore

Shkëmbimi ndërkombëtar / mirëkuptimi ndërkombëtar

Shkëmbimi ndërkombëtar Kuptimi ndërkombëtar

vullnetar

Vullnetar

Trajnim vullnetar

Aktiviteti japonez një-në-një [Anëtar i shkëmbimit]

Prezantimi i vullnetarëve

Gjeni një vullnetar

Njoftim nga Bashkia e Chiba

Buletini nga administrata komunale (versioni i fragmentit)

お 知 ら せ

Revista e Informacionit Chiba City Life (publikimi i kaluar)

Vështrim i përgjithshëm i shoqatës

Biznesi kryesor

Zbulimi i informacionit

Mbështetja e sistemit të anëtarësimit dhe informacione të tjera

Regjistrim / rezervim / aplikim

regjistrohu

Aplikoni

Rezervimi i hapësirës së aktivitetit

Sistem menaxhimi

KERKO

Zjarr / sëmundje, aksident / krim

Kur telefononi një zjarrfikës ose ambulancë për shkak të një zjarri, lëndimi ose sëmundjeje të papritur, thirrni 119.

Reparti i zjarrfikësve pranon gjithashtu raporte 24 orë në ditë.

Reparti i zjarrfikësve ka edhe kamionë zjarrfikës dhe ambulanca, kështu që kur telefononi

 1. Para së gjithash, nëse është një zjarr apo një emergjencë
 2. Ku është vendi (Ju lutemi tregoni vendin nga emri i qytetit, qytezës ose fshatit si p.sh. "Chiba City")
  * Nëse nuk e dini vendndodhjen, ju lutemi na tregoni ndërtesën e madhe që mund të shihni aty pranë.
 3. Jepni emrin dhe numrin tuaj të telefonit.

Aksidentet trafiku / krimi

Nr.110 për krime dhe aksidente

Në rast të një krimi si vjedhje apo lëndim apo aksident trafiku, telefononi menjëherë policinë në numrin 110.

Si të raportoni

 1. Çfarë ndodhi (rrëmbim, aksident automobilistik, zënkë, etj.)
 2. Kur dhe ku (koha, vendi, objektivi i afërt)
 3. Cila është situata (situata e dëmtimit, situata e lëndimit, etj.)
 4. Karakteristikat kriminale (numri i njerëzve, fizionomia, rrobat, etj.)
 5. Thoni adresën, emrin, numrin e telefonit, etj.

Kutia e policisë

Në Japoni, ka kuti policie në rrugë dhe oficerët e policisë janë të vendosur atje.Ne kryejmë detyra të ndryshme të lidhura ngushtë me banorët, si patrullimet lokale, parandalimi i krimit dhe drejtimet.Mos ngurroni të pyesni nëse keni ndonjë problem.

Aksident trafiku

Telefononi 110 për çdo aksident të vogël, ose kontaktoni një kuti policie ose stacion policie aty pranë.Regjistroni adresën, emrin, numrin e telefonit dhe targën e personit.Nëse goditni ose lëndoheni, shkoni në spital për një ekzaminim, sado i lehtë të jetë.


Masat e sigurisë

Ju lutemi vini re sa më poshtë për të shmangur të qenit viktimë e një krimi.

 1. Vjedhja e biçikletës Bllokoni kur largoheni nga biçikleta.
 2. Synoni makinën Mos lini bagazhe të tilla si çanta në makinë.
 3. Vendosni një mbulesë në shportën e përparme të biçikletës së rrëmbyer