Faqet jo-japoneze përkthehen automatikisht dhe
Mund të mos përkthehet saktë.
Gjuhe
Menyja
Kërko
Ngjyrosje
standarde
blu
përmasa e germave
zgjerimi
standarde
Tkurret

GJUHËN

Gjuhe te tjera

MENU

Informacioni i jetesës

kujdes mjekësor

Mirëqenie

Fëmijët / arsimimi

punë

Procedura rezidente

Strehimi / Transporti

Në rast urgjence

Mësimi gjatë gjithë jetës/Sporti

Konsultohuni

Konsulencë për të huajt

Përkrahës i Përkthimit të Interpretimit të Komunitetit

Këshilla juridike falas

Tjetër banak konsultimi

Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive

 Informacion për fatkeqësitë

Informacion për parandalimin e fatkeqësive

Informacion për sëmundjet infektive

Mësimi japonez

Filloni të mësoni japonisht në shoqatë

Merrni një klasë japoneze

Aktiviteti japonez një me një

Ndërveproni në japonisht

Klasa e gjuhës japoneze në qytet

Materiale mësimore

Shkëmbimi ndërkombëtar / mirëkuptimi ndërkombëtar

Shkëmbimi ndërkombëtar Kuptimi ndërkombëtar

vullnetar

Vullnetar

Trajnim vullnetar

Aktiviteti japonez një-në-një [Anëtar i shkëmbimit]

Prezantimi i vullnetarëve

Gjeni një vullnetar

Njoftim nga Bashkia e Chiba

Buletini nga administrata komunale (versioni i fragmentit)

お 知 ら せ

Revista e Informacionit Chiba City Life (publikimi i kaluar)

Vështrim i përgjithshëm i shoqatës

Biznesi kryesor

Zbulimi i informacionit

Mbështetja e sistemit të anëtarësimit dhe informacione të tjera

Regjistrim / rezervim / aplikim

regjistrohu

Aplikoni

Rezervimi i hapësirës së aktivitetit

Sistem menaxhimi

KERKO

Shtesat dhe përfitimet

Shtesat dhe përfitimet

Ekzistojnë kërkesa të përshtatshmërisë si kufizimet e të ardhurave dhe kufizimet e moshës për të marrë përfitimet dhe përfitimet e mëposhtme.

Për detaje, ju lutemi kontaktoni Seksionin e Çështjeve të Fëmijëve dhe Familjes të Qendrës së Shëndetit dhe Mirëqenies të çdo reparti.

Shtesa për fëmijë

Ai do t'u jepet atyre që rritin fëmijë deri më 15 mars të parë pasi të kenë mbushur moshën 3 vjeç.

Subvencionimi i shpenzimeve mjekësore të fëmijëve

Kur një fëmijë nga mosha 0 vjeç deri në klasën e tretë të shkollës së mesme të ulët shkon në një institucion mjekësor ose shtrohet në spital, ose kur një ilaç merret në një farmaci sigurimesh me një recetë jashtë spitalit, të gjitha shpenzimet mjekësore do të jenë përballohen nga sigurimi.pjesërisht i subvencionuar.

Shtesa për rritjen e fëmijëve

Paguhet për baballarët, nënat ose kujdestarët që kujdesen për fëmijët deri më 18 mars (nën 3 vjeç për fëmijë me aftësi të kufizuara fizike dhe mendore) pas mbushjes së moshës 31 vjeç në familjet me një prind për shkak të divorcit etj..

Ndihmë speciale për rritjen e fëmijëve

Ai u jepet baballarëve, nënave ose kujdestarëve që kujdesen për fëmijët nën moshën 20 vjeç me aftësi të kufizuara fizike dhe mendore mesatare ose më të larta.