Faqet jo-japoneze përkthehen automatikisht dhe
Mund të mos përkthehet saktë.
Gjuhe
Menyja
Kërko
Ngjyrosje
standarde
blu
përmasa e germave
zgjerimi
standarde
Tkurret

GJUHËN

Gjuhe te tjera

MENU

Informacioni i jetesës

kujdes mjekësor

Mirëqenie

Fëmijët / arsimimi

punë

Procedura rezidente

Strehimi / Transporti

Në rast urgjence

Mësimi gjatë gjithë jetës/Sporti

Konsultohuni

Konsulencë për të huajt

Përkrahës i Përkthimit të Interpretimit të Komunitetit

Këshilla juridike falas

Tjetër banak konsultimi

Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive

 Informacion për fatkeqësitë

Informacion për parandalimin e fatkeqësive

Informacion për sëmundjet infektive

Mësimi japonez

Filloni të mësoni japonisht në shoqatë

Merrni një klasë japoneze

Aktiviteti japonez një me një

Ndërveproni në japonisht

Klasa e gjuhës japoneze në qytet

Materiale mësimore

Shkëmbimi ndërkombëtar / mirëkuptimi ndërkombëtar

Shkëmbimi ndërkombëtar Kuptimi ndërkombëtar

vullnetar

Vullnetar

Trajnim vullnetar

Aktiviteti japonez një-në-një [Anëtar i shkëmbimit]

Prezantimi i vullnetarëve

Gjeni një vullnetar

Njoftim nga Bashkia e Chiba

Buletini nga administrata komunale (versioni i fragmentit)

お 知 ら せ

Revista e Informacionit Chiba City Life (publikimi i kaluar)

Vështrim i përgjithshëm i shoqatës

Biznesi kryesor

Zbulimi i informacionit

Mbështetja e sistemit të anëtarësimit dhe informacione të tjera

Regjistrim / rezervim / aplikim

regjistrohu

Aplikoni

Rezervimi i hapësirës së aktivitetit

Sistem menaxhimi

KERKO

Një kërkesë për të gjithë të huajt

Një kërkesë për të gjithë të huajt

2021.12.2 Sëmundjet infektive

Gjatë festave të fundvitit dhe të Vitit të Ri janë të shumta festat që lidhen me të huajt.
Kur të merrni pjesë, bëni kujdes që të mos infektoheni.

XNUMX. XNUMX.Keni një marrëdhënie me një të huaj
Festivale dhe ngjarje
① Festivali i Virgjëreshës Mari më 12 dhjetor (Brazil, Filipine, etj.)
② 12 deri më 24 dhjetor Krishtlindje
③ 12 dhjetor Tam Rosal (Nepal)
④ 12 dhjetor - 31 janar Viti i Ri / Viti i Ri
⑤ 13-16 janar Pongal (Sri Lanka, Indi)
⑥ 16 janar Sinulog (Filipine)
⑦ 31 janar Nata e Vitit të Ri Hënor (Kinë, Korenë e Jugut, Vietnam, etj.)
⑧ XNUMX shkurt - Viti i Ri Kinez (Kina, Koreja e Jugut, Vietnami, etj.)
な ど

XNUMX. XNUMX.Kontrolli i infeksionit siç tregohet më poshtë
ju lutem.
 ① Mos merrni pjesë nëse nuk ndiheni mirë
 ② Mos merrni pjesë në festivale që nuk parandalojnë infeksionin.
 ③ Ka shumë njerëz dhe nuk ka të shkosh në festivale si për shembull të bësh zëra të lartë (etj.)
④ Kur merrni pjesë, mund të bëheni person sa më shumë që të jetë e mundur. ・ Dezinfektoni duart.
・ Mbani maskë ・ Mos flisni me zë të lartë
Për të parandaluar infeksionin, si p.sh
⑤ Pini shumë salmon në qytet (machinaka) dhe dyqane (mise)
Mos pini ose pini alkool deri në orët e vona të natës
⑥ Mos merrni pjesë në festivale, etj., duke pirë alkool.
⑦ Mos shkoni në festival dhe kaloni kohë me familjen dhe në shtëpi.
Ose merrni pjesë në festivale online, etj.
な ど

Kur mendova se mund të kisha një lloj të ri të koronavirusit, në spital
Ju lutemi hidhini një sy.
Kur të shkoni në spital, nëse keni ndonjë pyetje
Në "Qendrën e Këshillimit të Sëmundjeve Infektive për Koronavirusin e Ri"
 Me telefon (Denwa) ℡043-238-9966
 Ju lutemi konsultohuni me ne.