Faqet jo-japoneze përkthehen automatikisht dhe
Mund të mos përkthehet saktë.
Gjuhe
Menyja
Kërko
Ngjyrosje
standarde
blu
përmasa e germave
zgjerimi
standarde
Tkurret

GJUHËN

Gjuhe te tjera

MENU

Informacioni i jetesës

kujdes mjekësor

Sigurimi mjekësor/shëndetësor

Mirëqenie

Fëmijët / arsimimi

punë

Procedura rezidente

Strehimi / Transporti

Në rast urgjence

Mësimi gjatë gjithë jetës/Sporti

Konsultohuni

Konsulencë për të huajt

Përkrahës i Përkthimit të Interpretimit të Komunitetit

Këshilla juridike falas

Tjetër banak konsultimi

Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive

 Informacion për fatkeqësitë

Informacion për parandalimin e fatkeqësive

Informacion për sëmundjet infektive

Mësimi japonez

Filloni të mësoni japonisht

Filloni të mësoni japonisht në shoqatë

Merrni një klasë japoneze

Aktiviteti japonez një me një

Ndërveproni në japonisht

Klasa e gjuhës japoneze në qytet

Materiale mësimore

Shkëmbimi ndërkombëtar / mirëkuptimi ndërkombëtar

Shkëmbimi ndërkombëtar Kuptimi ndërkombëtar

vullnetar

Grant grupor

Vullnetar

Trajnim vullnetar

Aktiviteti japonez një-në-një [Anëtar i shkëmbimit]

Prezantimi i vullnetarëve

Gjeni një vullnetar

Njoftim nga Bashkia e Chiba

Buletini nga administrata komunale (versioni i fragmentit)

お 知 ら せ

Revista e Informacionit Chiba City Life (publikimi i kaluar)

Vështrim i përgjithshëm i shoqatës

Biznesi kryesor

Zbulimi i informacionit

Mbështetja e sistemit të anëtarësimit dhe informacione të tjera

Regjistrim / rezervim / aplikim

regjistrohu

Aplikoni

Rezervimi i hapësirës së aktivitetit

Sistem menaxhimi

KERKO

Gatishmëria / strehimi për fatkeqësitë

Udhëzues sigurie

Një udhëzues për t'u mbrojtur nga fatkeqësitë si tërmetet dhe zjarret, "Udhëzuesi i sigurisë", është i disponueshëm në faqen e internetit të Departamentit të Zjarrfikësve.

Për të mbrojtur veten nga fatkeqësitë si tërmetet, ne kemi caktuar strehimore të caktuara emergjente dhe strehimore të caktuara.


Mos harroni strehën pranë vendbanimit tuaj.

Nëse dëshironi të dini më shumë rreth vendit të evakuimit, ju lutemi kontaktoni Divizionin e Kundërmasave të Parandalimit të Fatkeqësive (TEL 043-245-5147).

Ju gjithashtu mund të kontrolloni zonën e evakuimit pranë jush nga faqja e portalit të gjuhëve të huaja.


Shërbimi i dërgesës me email shumëgjuhësh për parandalimin e fatkeqësive në qytetin e Chiba

Ne do të dërgojmë email informacioni emergjent në shumë gjuhë në rast fatkeqësie si shi i madh, tërmete, strehimore, etj.

Ju lutemi dërgoni një e-mail bosh në adresën e e-mail të gjuhës që dëshironi më poshtë për t'u regjistruar.

[anglisht]en-bousai.chiba-city@raiden2.ktaiwork.jp
[Kinezisht (e thjeshtuar)]cn-bousai.chiba-city@raiden2.ktaiwork.jp
[Tradita kineze)]ch-bousai.chiba-city@raiden2.ktaiwork.jp
[한국어]ko-bousai.chiba-city@raiden2.ktaiwork.jp
[Espanjoll]sp-bousai.chiba-city@raiden2.ktaiwork.jp
[Tiếng Việt]vi-bousai.chiba-city@raiden2.ktaiwork.jp
[नेपाली भाषा]ne-bousai.chiba-city@raiden2.ktaiwork.jp
[Tagalog]tl-bousai.chiba-city@raiden2.ktaiwork.jp
[ภาษาไทย]th-bousai.chiba-city@raiden2.ktaiwork.jp
[Portugeze]po-bousai.chiba-city@raiden2.ktaiwork.jp
[Bahasa Indonezi]id-bousai.chiba-city@raiden2.ktaiwork.jp
[Français]fr-bousai.chiba-city@raiden2.ktaiwork.jp


Shoqata Ndërkombëtare e qytetit Chiba në Facebook

Ju mund të lexoni informacione nga Chiba City për parandalimin e fatkeqësive në shumë gjuhë.


Udhëzues për parandalimin e fatkeqësive për të huajt

Ju mund të lexoni për fatkeqësitë dhe parandalimin e fatkeqësive që ndodhin në Japoni.Mund ta shkarkoni nga faqja kryesore.

Lehtë japoneze, angleze, kineze, koreane, spanjolle, vietnameze, nepaleze


Email i sigurt dhe i sigurt Chibashi

Ne përdorim e-mail për të ofruar informacione për parandalimin e krimit dhe parandalimin e fatkeqësive, të tilla si informacione për personat e dyshimtë, paralajmërime për motin dhe informacione për intensitetin sizmik. (vetëm japonez)

Si të regjistroheni

  1. Dërgoni një email bosh te entry@chiba-an.jp
  2. Hyni në URL-në (faqen kryesore të regjistrimit) të përshkruar në emailin e përgjigjes automatike dhe regjistrohuni

Këshillat e sigurisë

Një aplikacion falas i zhvilluar nën mbikëqyrjen e Agjencisë Japoneze të Turizmit që ju njofton për paralajmërimet e hershme të tërmeteve, paralajmërimet për cunami, paralajmërimet e shpërthimeve, paralajmërimet speciale, informacionin për goditjen e nxehtësisë dhe informacionin e mbrojtjes kombëtare.

Gjuhët: anglisht, kinezisht (tradicionale / e thjeshtuar), koreane, japoneze, spanjisht, portugeze, vietnameze, tajlandeze, indonezisht, Tagalogisht, Nepalisht, Kmere, Birmanisht, Mongolisht


Intensiteti i tërmetit (intensiteti sizmik)

Në Japoni, fuqia e një tërmeti shprehet me intensitetin sizmik, që është madhësia e lëkundjes.Ju lutemi shikoni faqen e internetit të Agjencisë Meteorologjike të Japonisë për detaje.

Njoftim në lidhje me fatkeqësitë, parandalimin e fatkeqësive dhe sëmundjet infektive

2023.09.09Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive
Qendra e Mbështetjes së Katastrofave të Qytetit Chiba për të Huajt është shpërbërë.
2023.09.08Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive
Krijohet Qendra e Mbështetjes së Katastrofave të Qytetit Chiba për të Huajt
2023.07.31Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive
Stërvitja e përbashkët e nëntë prefekturave dhe qyteteve për fatkeqësitë_Rekrutimi i pjesëmarrësve të huaj
2023.04.27Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive
Raporti Javor i New Corona (botimi i 2023 marsit 4)
2022.05.13Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive
Nis inokulimi i katërt i vaksinës së re të koronës