Faqet jo-japoneze përkthehen automatikisht dhe
Mund të mos përkthehet saktë.
Gjuhe
Menyja
Kërko
Ngjyrosje
standarde
blu
përmasa e germave
zgjerimi
standarde
Tkurret

GJUHËN

Gjuhe te tjera

MENU

Informacioni i jetesës

kujdes mjekësor

Sigurimi mjekësor/shëndetësor

Mirëqenie

Fëmijët / arsimimi

punë

Procedura rezidente

Strehimi / Transporti

Në rast urgjence

Mësimi gjatë gjithë jetës/Sporti

Konsultohuni

Konsulencë për të huajt

Përkrahës i Përkthimit të Interpretimit të Komunitetit

Këshilla juridike falas

Tjetër banak konsultimi

Fatkeqësitë / parandalimi i fatkeqësive / sëmundjet infektive

 Informacion për fatkeqësitë

Informacion për parandalimin e fatkeqësive

Informacion për sëmundjet infektive

Mësimi japonez

Filloni të mësoni japonisht në shoqatë

Merrni një klasë japoneze

Aktiviteti japonez një me një

Ndërveproni në japonisht

Klasa e gjuhës japoneze në qytet

Materiale mësimore

Shkëmbimi ndërkombëtar / mirëkuptimi ndërkombëtar

Shkëmbimi ndërkombëtar Kuptimi ndërkombëtar

vullnetar

Vullnetar

Trajnim vullnetar

Aktiviteti japonez një-në-një [Anëtar i shkëmbimit]

Prezantimi i vullnetarëve

Gjeni një vullnetar

Njoftim nga Bashkia e Chiba

Buletini nga administrata komunale (versioni i fragmentit)

お 知 ら せ

Revista e Informacionit Chiba City Life (publikimi i kaluar)

Vështrim i përgjithshëm i shoqatës

Biznesi kryesor

Zbulimi i informacionit

Mbështetja e sistemit të anëtarësimit dhe informacione të tjera

Regjistrim / rezervim / aplikim

regjistrohu

Aplikoni

Rezervimi i hapësirës së aktivitetit

Sistem menaxhimi

KERKO

Njoftim nga Bashkia e Chiba (Mbështetje për refugjatët ukrainas)

Ne do t'ju informojmë për reagimin dhe mbështetjen e qytetit në lidhje me situatën në Ukrainë.

Mbështetje për ata që janë evakuuar nga Ukraina

Zgjero tavolinën e konsultimit për të huajt (tavolinë konsultimi me një ndalesë)

Shoqata Ndërkombëtare e qytetit Chiba do të ofrojë informacione dhe konsultime të ndryshme të nevojshme për jetën e përditshme, në mënyrë që njerëzit e evakuuar nga Ukraina të mund të qëndrojnë në qytetin Chiba, i cili ka kultura dhe stile të ndryshme jetese, me qetësi.

më shumë informacion

Ne ofrojmë banesa komunale etj.

Përfshirë sigurimin e banesave komunale të rezervuara për viktimat e fatkeqësive, mallrat shtëpiake të nevojshme për të filluar jetesën (sobë me gaz, pajisje ndriçimi, frigorifer, lavatriçe, furrë me mikrovalë, tenxhere me kazan, fshesë me korrent, grup tavoline ngrënieje (ngrënia 5) Qyteti do të përgatisë një grup pikash), një kuti rrobash, një kondicioner, një perde dhe shtrat).
Përveç kësaj, ne do t'ju ofrojmë lehtësira të përkohshme akomodimi derisa të transferoheni në banesat komunale.

*Aktualisht, banesat komunale për të evakuuarit ukrainas janë plot, kështu që aplikimet e reja nuk pranohen më.

Gjërat rreth banesave komunale (seksioni i mirëmbajtjes së banesave) 

TEL: 043-245-5846

Çështja rreth ofrimit të objektit të akomodimit të përkohshëm deri në kalimin në banesat komunale (seksioni i mbrojtjes)

TEL: 043-245-5165

Jepni hua një smartphone

Ne do të marrim me qira një smartphone për familje për të siguruar një mjet komunikimi në rast urgjence. (Nuk kushton para.)

Ne do të ofrojmë para për mbështetje jetese

Si një pagesë e përgjithshme derisa jeta të bëhet e qëndrueshme, do të sigurohet një fond mbështetës jetese për çdo të evakuuar.
Ne do të ofrojmë "50,000 ¥".*Deri në 50,000 herë nga 2 jen për person

Ne mbështesim blerjen e japonezëve të nevojshëm për jetën e përditshme

Rreth tarifave të shkollimit për shkollat ​​e gjuhës japoneze dhe klasat e gjuhës japoneze në qytet, një muaj për çdo të evakuuar
Ne do t'ju mbështesim për një vit deri në "50,000 ¥".

Ne po kërkojmë vullnetarë për të mbështetur përkthyes

Shoqata Ndërkombëtare e qytetit Chiba po kërkon vullnetarë që mund të përkthejnë japonisht, ukrainisht ose rusisht, në mënyrë që ata që janë evakuuar nga Ukraina të mos shqetësohen për pengesën gjuhësore.

Ata që duan të regjistrohen 

Ata që mund të komunikojnë në gjuhën ukrainase ose ruse përveç japonishtes, të cilët janë 18 vjeç e lart dhe që mund të punojnë në Chiba City (përfshirë përkthyes në internet)

Aktivitetet kryesore 

Përkthim në sportelin e konsulencës për të huajt i kryer nga Shoqata Ndërkombëtare e qytetit Chiba, shoqërim dhe interpretim në sportelet administrative dhe procedura të ndryshme

Më shumë informacion rreth regjistrimit të vullnetarëve

Kërkesë për të gjithë

Shtetasit rusë që kanë statusin e vendbanimit dhe jetojnë në qytet, jetojnë jetën e tyre të përditshme si qytetarë Chiba, pavarësisht nga ky përparim ushtarak.
Le të përpiqemi të krijojmë një qytet ku të gjithë mund të jetojnë me qetësi duke respektuar tjetrin pa akuza për individë të një kombësie të caktuar.

Ne kërkojmë donacione nga të gjithë

Donacionet nga të gjithë do t'u dërgohen të evakuuarve dhe do të jenë pjesë e asaj që ata kanë nevojë për të jetuar.Faleminderit për mbështetjen tuaj të ngrohtë.

Donacion nga pagesa e taksës së vendlindjes

Ju lutemi plotësoni procedurën nga faqja e qytetit Chiba në faqen e portalit tatimor të qytetit të lindjes "Furusato Choice". (Prerja fillon në orën 4:22 të së premtes, më 10 prill)

"Furusato Choice" (Mbështetje e Ukrainës) Lidhje me faqen e jashtme

Informacion mbi mbledhjen e fondeve për ndihmën humanitare të Ukrainës

Vendosja e kutisë së dhurimit

Me qëllim të ndihmës humanitare për popullin ukrainas, ne po pranojmë donacione si më poshtë.

[Vendndodhjet e kutisë së dhurimit] Pritja në katin e 1-të të Harmony Plaza, Këshilli i Mirëqenies Sociale të qytetit Chiba (selia, çdo zyrë lagjeje), Shoqata Ndërkombëtare e Shkëmbimit të qytetit Chiba, etj.

[periudha e përcaktimit] Deri të dielën, 6 mars 3 ※E zgjatëm periudhën
*Aplikimet për Shoqatën Ndërkombëtare të qytetit Chiba do të pranohen deri të shtunën, 6 mars 3.

Informacion mbi donacionet

Çdo organizatë pranon mbështetje të ngrohtë nga të gjithë.Nëse po mendoni të dhuroni për Ukrainën, ju lutemi referojuni lidhjes më poshtë.

Mbështet aktivitetet e kompanive dhe organizatave në qytet

(Kredi pa pagesë për telefona inteligjentë, tablet, etj.)

Ju lutemi na tregoni nëse keni ndonjë informacion mbi kompanitë/organizatat që janë të përfshira në këtë aktivitet.

Mbështetje për bizneset e qytetit

Ne kemi ngritur një tavolinë të veçantë konsultimi për të mbështetur bizneset në qytet që janë të prekura nga situata në Ukrainë.

1. Tavolina e këshillimit për menaxhimin e fondacionit të promovimit industrial të Chiba City
  Ne kemi krijuar një tavolinë konsultimi për t'u marrë me çështjet e menaxhimit dhe konsultimet teknike për bizneset e vogla dhe të mesme në qytet dhe ata që planifikojnë të fillojnë një biznes.
 Masu. Gjithashtu, koordinatori i fondacionit, i cili ka një shkallë të lartë ekspertize dhe përvojë të gjerë, viziton zyrën e biznesit dhe
 Ne do të dëgjojmë menaxhimin tuaj dhe çështjet teknike dhe do të ofrojmë këshilla dhe sugjerime për zhvillimin e biznesit.
 Numri i telefonit: 9-5-XNUMX (ditëve të javës nga XNUMX:XNUMX deri në XNUMX:XNUMX)

2. Tavolina e konsultimit për Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë Chiba
  Me qëllim të stabilizimit dhe zhvillimit të mëtejshëm të menaxhimit të biznesit, ne ofrojmë udhëzime menaxheriale për një gamë të gjerë çështjesh që lidhen me menaxhimin e biznesit.
 Ne kemi krijuar një tavolinë konsultimi.
 Numri i telefonit: 9-5-XNUMX (ditëve të javës nga XNUMX:XNUMX deri në XNUMX:XNUMX)