Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Консултирајте се

Консултации со странци

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Интеракција на јапонски

Земете јапонски час

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

[Дополнително вработување до 12 декември] Ќе поддржуваме часови по јапонски јазик во градот!

[Дополнително вработување до 12 декември] Ќе поддржуваме часови по јапонски јазик во градот!

2021.11.22 Иницијативи за асоцијација

Спроведување на образование на јапонски јазик за странци како потрошувачи

Сите часови по јапонски јазик во градот

Меѓународната асоцијација на градот Чиба ќе ги поддржи трошоците за справување со нови заразни болести на коронавирус и спроведување на онлајн часови на часови по јапонски јазик во градот, како иницијатива на Проектот за промоција на регионалното образование на јапонски јазик во Чиба.

Затоа, ако се наоѓате во училница што сака поддршка, пополнете го „Формуларот за апликација за поддршка на часовите по јапонски јазик“ подолу и аплицирајте.

<Приказ на поддршка>

Обезбедување на потрошен материјал за нови заразни болести со коронавирус (лист за дезинфекција или средство за дезинфекција со алкохол)

ま た は

Обезбедување искуство со зумирање на системот за онлајн конференции (два месеци од јануари до февруари 2022 година)

<Краен рок за аплицирање>

XNUMX декември, XNUMX-та година на Реива

<Поддршка за почеток на време>

Закажано за XNUMX-ти јануари година на Реива

<Цел>

Час по јапонски јазик во градот Чиба што одговара на некое од следново

□ Ова е училница која обезбедува образование на јапонски јазик за „странците како потрошувачи“.

□ Не одговара на следново [XNUMX] до [XNUMX].

[1] Напори насочени кон работа во одредена професија или напори насочени кон работниците во одредена професија

[2] Работете само за стекнување квалификации и полагање испити

[3] Работете само за насоки за адаптација на училишниот живот и предметно образование за деца и ученици

[4] Вложувајте напори само за да се запишете или да продолжите на училиште (вклучувајќи ги и оние за полагање испит)

[5] Напори кои вклучуваат содржини наменети за верска или политичка промоција

<Како да аплицирате>
Формулар за апликација (Збор / PDF)

Контакт за апликација: ccia@ccia-chiba.or.jp

Ве молиме пополнете ги бараните ставки на горенаведениот „образец за апликација (word / PDF)“ и испратете го на е-поштата „информации за контакт на апликацијата“.
<Други>

По истекот на рокот за аплицирање, секретаријатот ќе направи прилагодувања врз основа на вашето барање.

Како резултат на прилагодувањата, количината на потрошен материјал и пробниот период може да се променат.