Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
Мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Медицинско осигурување/здравје

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Доживотно учење/Спорт

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Почнете да учите јапонски

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Групна грант

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Бизнис за промоција на мултикултурно разбирање

[Проект за промоција на мултикултурно разбирање]

Со цел за мултикултурно разбирање преку одржување на салони за размена за размена меѓу странски граѓани и јапонски граѓани, младински размени со сестри и градови за пријателство во Чиба Сити, курсеви за јазици итн. Ние спроведуваме бизнис со кои соработуваме.

<Салон за размена>

Спроведуваме различни проекти за размена како што е одржување на „Јапонски состанок за размена“ за да објавиме што чувствуваат странските граѓани додека живеат во Јапонија и воведување култура од странци во основните и средните средни училишта во градот.

<Програма за младинска размена>

Чиба Сити има седум збратимени и пријателски градови низ светот. Од нив, ние испраќаме и прифаќаме млади луѓе кои ќе ја предводат следната генерација во три града, и додека престојуваме во градовите, го продлабочуваме нашето разбирање за културата и историјата и работиме на широка интеракција со граѓаните.

Запис за испраќање

Реива 2-ри до 4-ти Откажан поради влијанието на новата инфекција со коронавирус

Реива прва година Град Северен Ванкувер (Канада) Хјустон, САД

<Јазичен курс>

Со цел да ги поддржиме и поттикнеме волонтерските активности за меѓународна размена, го спроведуваме со цел учење на странски јазици и разбирање на мултикултурализмот.