Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Медицинско осигурување/здравје

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Доживотно учење/Спорт

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Проект за поддршка на странски граѓани

[Проект за поддршка на странски граѓани]

Обезбедуваме различни проекти за поддршка, како што се поддршка за учење јапонски јазик, странско животно советување/правно советување и поддршка за странски државјани во случај на катастрофа за да можат странските граѓани да живеат како членови на локалната заедница.

<Јапонска поддршка за учење>

Обезбедуваме можности за разговори еден на еден на јапонски јазик со волонтери (членови на јапонска размена) и одржуваме часови по јапонски јазик за да можат странските граѓани да комуницираат во нивниот секојдневен живот.

<Консултации за странски живот / правни консултации>

За консултации за секојдневниот живот предизвикани од разликите во јазикот и обичаите, ќе одговориме по телефон или на шалтер.

Нудиме и бесплатни правни совети од адвокати.

<Поддршка за странски државјани во случај на катастрофа>

Со цел јапонските и странските граѓани да соработуваат и да преживеат катастрофи, ние промовираме едукативни активности преку учество во вежби за превенција од катастрофи и одржување на часови за превенција од катастрофи.