Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Животен час

Животен час

Што да се прави на час

Научете практични јапонски неопходни за секојдневниот живот.

 1. Одам во продавници и објекти и користам јапонски. 
 2. Пред да излезете, сами проучете го разговорот на сцената.

Особено

 Учесниците во оваа класа всушност одат на места блиски до нивниот секојдневен живот, како што се супермаркети и пошти.Ќе ве придружуваат наставниците и персоналот за размена.

 На пример, како да прашате службеник кога не можете да го најдете тоа што сакате да го купите?Ајде да го направиме тоа во продавницата!Пред да одите во продавница, вежбајте разговор користејќи јапонска страница за учење на Интернет.Покрај зборувањето, на овој час, ќе го научите значењето на јапонскиот напишано на производите со помош на вашиот паметен телефон и ќе научите што сакате да знаете за употребата на продавници и објекти.

 Совршено е за оние кои штотуку почнале да живеат во Јапонија или кои живеат, но всушност имаат што да знаат.Се препорачува и за оние кои сакаат да учат додека шетаат со други учесници и разменуваат членови наместо да учат на маса.

Број на курсеви и времетраење

 Спроведено вкупно 8 пати

 1 минути еднаш

Место

 Чиба Сити Меѓународната асоцијација Плаза и место за вежбање активности (град)

Надоместок

 1,200 јени (вклучувајќи наставни материјали)

 * Часовите може да се одржуваат надвор од Чиба Сити Меѓународната асоцијација Плаза (трошоците за превоз се на товар на поединецот).
 * Може да купувате за време на вежбањето (со трошок)

Тетратка

 1. Материјали за часови
 2. веб содржина

Период на имплементација

 Фаза 1, 6 јуни - 1 септември Вторник 9: 21-10: 00 часотИ среда 13:30-15:00 часот(двонеделно)
 Втор период: од 2 октомври до 10 февруари вторник од 1:2 до 7:10 часот (секоја втора недела)
         土曜日 9:30~12:30(10月1日、11月19日、12月3日、1月21日)※

 *Саботите во вториот период се по 2 часа, вкупно 1 пати.

 Ако не можете да учествувате, можете да го префрлите на друг ден од неделата.

 


Прашања / прашања за часови по јапонски јазик

Ве молиме контактирајте со нас од „Прашајте за јапонската класа“ подолу.
Ве молиме напишете ги вашите прашања на јапонски колку што е можно повеќе.


Пријавете се за часови по јапонски јазик

За да аплицирате за јапонски час, треба да се регистрирате како јапонски ученик.

За време на регистрацијата на јапонски ученици, го проверувам моето разбирање на јапонскиот јазик.

Апликациите за часови по јапонски ќе бидат прифатени за време на проверката на јапонското разбирање.

Ве молиме направете резервација за регистрација на јапонски ученик и проверка на јапонското разбирање.

Кликнете овде за да се регистрирате како јапонски ученик