Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
Мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Медицинско осигурување/здравје

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Доживотно учење/Спорт

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Почнете да учите јапонски

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Групна грант

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Почетен час 1

Почетен час 1

Што да се прави на час

 Научете како да правите основни јапонски реченици, вокабулар и изрази.

 Ќе можете да се пренесете себеси, вашите искуства и мислења.

Број на курсеви и времетраење

 Спроведено вкупно 30 пати

 1 часа еднаш

Место

 Конференциска сала на Меѓународната асоцијација на Чиба Сити Плаза

Надоместок

 30 часови по семестар 9,000 јени (вклучува наставни материјали)

 * Можно е и плаќање на рати. 3,000 јени x 3 пати

Тетратка

 Оригинални наставни материјали „Јапонски да ми пренесе XNUMX“

 веб содржина

Период на имплементација

 Број 1

 Од 2024 јануари 5 година до 13 јануари 2024 година
 секој понеделник и четврток
 14: 00-16: 00 часот

 Број 2

 Од 2024 јануари 10 година до 1 јануари 2025 година
 секој вторник и петок
 10: 00-12: 00 часот

Прашања / прашања за часови по јапонски јазик

Ве молиме контактирајте со нас од „Прашајте за јапонската класа“ подолу.
Ве молиме напишете ги вашите прашања на јапонски колку што е можно повеќе.

Пријавете се за часови по јапонски јазик

За да аплицирате за час по јапонски, потребно е да завршите проверка на јапонско разбирање и да се регистрирате како јапонски ученик.

Ве молиме прво закажете состанок за проверката на јапонското разбирање.

詳 し く は„Како да започнете да учите јапонски“Те молам погледни.