Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Видови јапонски часови

Ова е час по јапонски јазик што го спроведува Меѓународното здружение Чиба Сити како иницијатива на „Проектот за промоција за создавање на сеопфатен систем за регионално образование на јапонски јазик“ на Чиба Сити.

* Потребна е регистрација на јапонски ученик за учество на часот по јапонски јазик.

Тип на класа


Почетен час 1

Научете како да правите основни јапонски реченици, вокабулар и изрази.
Ќе можете да се пренесете себеси, вашите искуства и мислења.


Почетен час 2

Ќе можете да ги пренесете вашите искуства и размислувања за познати теми.
Граматика ќе научите и во втората половина од часот за почетници.


Јапонски час за писменост

Овој час е за луѓе кои знаат да зборуваат, но не се добри во читање и пишување.
Ќе научите хирагана, катакана, читање и пишување канџи, правење и пишување едноставни реченици, читање реченици неопходни за секојдневниот живот итн. според нивото на владеење на учесниците.


Час за групно учење

 Овој час е за оние кои не можат да посетуваат долгорочна настава.
 Може да учествуваат и луѓе кои воопшто не разбираат јапонски.


Животен час

 Ќе научите практичен јапонски неопходен за секојдневниот живот преку онлајн самостојно учење и лично учење лице в лице со персоналот на јапонската размена.

Годишен распоред на часовите

Ве молиме проверете го годишниот распоред на настани подолу за времетраењето на секој час.