Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Медицинско осигурување/здравје

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Доживотно учење/Спорт

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Курс за поврзување со јапонска размена

Курс за поврзување со јапонска размена

 Чиба Сити го промовира развојот на мултикултурна заедница каде што граѓаните со различно јазично и културно потекло можат да живеат и учат заедно.
 Овој курс е за оние кои имаат за цел да бидат лидери во таков регионален развој.
 Научете ги основите на мултикултурниот соживот и размената на јапонски јазик со странски државјани.

Курс за поврзување за размена на јапонски јазик (поранешен: курс за поддржувач за учење јапонски јазик)

 Цел

 ・ Оние кои се подготвени да учествуваат во следните активности во Чиба Сити и се во можност да присуствуваат на сите пет сесии
 Вежбајте да им го олесните учеството на странците во клупски активности, локални групи итн. (да станете „поврзување“)
 Активно комуницирајте на јапонски со луѓе кои не зборуваат јапонски на работа или во секојдневниот живот
 Учествувајте на часови по јапонски јазик во градот, размена со Меѓународното здружение на градот Чиба и активности за поддршка на учењето јапонски

 ・Оние кои ќе работат како јапонски координатор за размена на асоцијацијата за меѓународна размена на градот Чиба и можат да присуствуваат сите пет пати.
 (Со исклучок на оние кои го поминале „Курсот за поддршка на учењето на јапонски јазик“ и „Нов основен курс“ до 3-та година на Реива)

 内容

 ・Промоција на мултикултурен соживот и размена на јапонски јазици
 Дознајте за состојбата на прифаќање на странските граѓани, јазичните и животните прашања и размислете за целта на промовирање на мултикултурниот соживот и размената на јапонски јазици.

 ・ Лесен јапонски
 Можете да го користите „Easy Japanese“ кога комуницирате со луѓе кои не се запознаени со јапонскиот јазик.Научете како да направите и користите.

 ・ „Слушај“ и „Чекај“
 Што значи да се прифаќаат зборови и да се разбере културата?Научете поени преку искуство.

 ・ Ајде да разговараме со странци
 Дијалог со странци на познати теми во секојдневниот живот.Размислете за значењето на дијалогот додека се навраќате на содржината и методите.

 ・ Вежбајте како „поврзување“
 Ќе размислиме за местото каде што „Tsunatte“ може да игра активна улога и да направи план за активности.Прегледајте го целиот курс и поврзете го со идната пракса.

 *Ова не е курс за јапонски наставни методи.

 Капацитет

 Број 1 15 人 24 人
 2 мандат 24 лица

 Број на курсеви и времетраење

 1. Спроведено вкупно 5 пати
 2. 1 часа по сесија (2 часа само за првата сесија)

 Место

 Конференциска сала на Меѓународната асоцијација на Чиба Сити Плаза

 Надоместок

 3,000 јени (вкупно 5 пати) * Нема попуст за членовите за поддршка

 Период на имплементација

 Број 1 Секоја среда од 7 јули до 5 август Крај
 
 Број 2 Секоја сабота од 11 ноември до 4 декември Крај

 Како да се аплицира

 Број 1 Почеток на приемот на 5 мај (сабота). Крај на приемот
 Број 2 Приемот започнува на 9 септември (понеделник) Крај на приемот

 

 Одржани предавања / обука

 Ве молиме проверете го годишниот распоред на настани за курсевите и обуките што ќе се одржат оваа година.