Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Консултирајте се

Консултации со странци

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Интеракција на јапонски

Земете јапонски час

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Започнете еден-на-еден јапонски активности (1) Започнете активности-Крајни активности [Exchange staff]

Започнете еден-на-еден јапонски активности (1) Започнете активности-Крајни активности [Exchange staff]

XNUMX Контактирајте со јапонските ученици и започнете активности.

Кога ќе се комплетира документацијата на јапонскиот ученик на комбинираниот партнер, здружението ќе контактира со персоналот на размена преку е-пошта.
Кога ќе ја добиете е-поштата, ве молиме контактирајте го јапонскиот ученик од персоналот на размена.
Ве молиме, одржувајте контакт со јапонските ученици, одлучете го денот и времето на активноста на првиот ден и започнете ги јапонските активности еден на еден.

XNUMX Резервирајте го просторот за активности на International Exchange Plaza (само активности лице в лице)

Ако регистрирате лозинка во системот за управување, ќе можете да резервирате простор за активности.
Ве молиме користете го кога спроведувате активности лице в лице.

* Можете исто така да го резервирате просторот за активности на прозорецот на здружението.

Кога ќе направите резервација, ќе добиете е-пошта за потврда на деталите за резервацијата.
Ве молиме прикажете го „екранот со информации за резервација за презентација на прием“ на вашиот паметен телефон на шалтерот на Меѓународната асоцијација на денот на користење или дајте му го отпечатениот „екран со информации за резервација за презентација на прием“ на одговорното лице на шалтерот.

XNUMX Извештај за активност на јапонски активности (само кога се врши онлајн активност) 

Во онлајн активностите на активностите на јапонски јазик еден на еден, членовите на размена ни испраќаат извештаи за активности на крајот на месецот.

Од екранот подолу, внесете ја адресата на е-пошта регистрирана во Меѓународната асоцијација и лозинката што сами сте ја поставиле за да ја пријавите активноста.