Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Доживотно учење/Спорт

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Годишен распоред на настани 2023 година

* Датумот, времето, содржината итн. на ставките наведени во годишниот распоред на настани се предмет на промена.Ве молиме внимавајте однапред.

2023 年

април

Странски правни совети
4 август, 8 август


Кликнете овде за празници за време на Златната недела


мај

Период за пријавување за субвенција за групна активност
5 ноември - 10 декември


Странски правни совети
5 август, 13 август


Јапонски основно класа XNUMX (прв семинар)
5 ноември - 15 декември


Јапонски основно класа XNUMX (прв семинар)
5 ноември - 16 декември


Јапонска групна студиска класа (прв семинар)
5 ноември - 17 декември


Зборувај на јапонски (прв мандат)
септември до декември


Јапонски групно студиски час (втор период)
5 ноември - 27 декември

јуни


Јазичен салон Салон за почетен англиски јазик

Од XNUMX јуни до XNUMX јули


Странски правни совети
6 месец 17 ден


јули

Предавање за поврзување на јапонски јазични размени (прв термин)
7 ноември - 5 декември


Странски правни совети
7 август, 8 август


август

Странски правни совети
8 август, 5 август


Јапонска групна студиска класа (Термин XNUMX)
8 ноември - 19 декември


Час за студирање во јапонска група (Термин XNUMX)
8 ноември - 23 декември


Учество во заедничка вежба за спречување катастрофи за девет префектури и градови
8 месец 27 ден


септември

Зборувај на јапонски (втор мандат)
септември до декември


Странски правни совети
9 август, 9 август


октомври

Јапонско основно одделение XNUMX (втор период)
10 ноември - 2 декември


Јапонско основно одделение XNUMX (втор период)
10 ноември - 3 декември


Зборувајте на јапонски
10-ти октомври, 6-ти октомври, 10-ти октомври, 10-ти октомври


Лесен јапонски тренинг
Сабота, 10 октомври


Странски правни совети
10 месец 16 ден


Состанок за јапонска размена (јапонски говор на странци)
Сабота, 10 декември


Забава за Ноќта на вештерките за меѓународна размена(врска на Chiba City HP)
Петок, 10 октомври


ноември

Предавање за поврзување на јапонски јазични размени (Втор период)
11 ноември - 4 декември


Зборувајте на јапонски
11-ти октомври, 10-ти октомври, 11-ти октомври, 14-ти октомври


Странски правни совети
11 август, 11 август


Час за студирање во јапонска група (Термин XNUMX)
11 ноември - 15 декември


Јапонски групно студиски час (XNUMX-ти период)
11 ноември - 25 декември

декември

Зборувајте на јапонски
12 август, 1 август


Странски правни совети
12 август, 9 август


2024 年

јануари

Зборувајте на јапонски
1 август, 13 август


Странски правни совети
1 месец 15 ден

февруари

Меѓународен фестивал Фуреаи во Чиба Сити 2024 година
Недела, 2 февруари


Странски правни совети
2 месец 5 ден


Зборувајте на јапонски
2 август, 14 август


март

Странски правни совети
3 август, 9 август