Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Доживотно учење/Спорт

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Одржана акција за храна!Дали има храна што спие во вашиот дом?

Одржана акција за храна!Дали има храна што спие во вашиот дом?

2022.1.11 Стара статија на HP

Има ли ваква сцена во вашето секојдневие?
Добив подароци за половина година и подароци за крајот на годината, но изгледа не можам да јадам ...
Кога чистев на крајот на годината, излезе многу сочувана храна ...
Добив нов ориз, но има уште многу стар ориз ...

Чиба Сити одржува акција за храна како дел од намалувањето на загубата на храна (храна која сè уште може да се јаде, но е фрлена).
Меѓународната асоцијација на градот Чиба се согласува со оваа иницијатива и утре ќе постави кутија за собирање од 1. (среда) до 12. (вторник).

・ Житарици (ориз, тестенини, пченица, итн.)
・ Конзервирана храна (конзервирана храна, флаширана храна, итн. кои имаат одреден датум на истекување и имаат рок на траење од XNUMX месеци или повеќе)
・ Инстант вратена храна (работи што може да се чуваат на собна температура)
・ Сушена риба (лепак, грав, итн., неотворена)
・ Кондиторски производи (без оштетувања)
・ Пијалаци (сок, кафе, чај, итн., Ориз произведен во Реива XNUMX-та и XNUMX-та година (кафеав ориз е прифатлив))
・ Различни зачини, масло за јадење (алкохолот не е дозволен)
・ Пакети со подароци (подароци од средината на годината, подароци за крајот на годината, итн.)

Собраната храна преку волонтерската група „Банка за храна Чиба“ во градот ќе биде донирана во установи за социјална помош и оние на кои им е потребна храна.
Ви благодарам за соработката.

Кликнете овде за детали

[Одговорен] Промотивна група за управување со отпад во градот Чиба 245R (℡: 5603-XNUMX)