Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Доживотно учење/Спорт

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Благосостојба за лицата со посебни потреби

Обезбедуваме различни видови поддршка на лицата со физичка попреченост или интелектуална попреченост.За да добијат ваков вид помош, на лицата со телесен инвалидитет им е потребен „Прирачник за лица со хендикеп“, а на лицата со интелектуална попреченост им е потребен „Прирачник за рехабилитација“.

За детали, одете во следниот Оддел за поддршка на стари лица со хендикеп во Центарот за здравје и благосостојба.

Централен центар за здравје и благосостојбаТЕЛ 043-221-2152
Центар за здравје и благосостојба ХанамигаваТЕЛ 043-275-6462
Центар за здравје и благосостојба ИнажТЕЛ 043-284-6140
Центар за здравје и благосостојба ВакабаТЕЛ 043-233-8154
Зелен центар за здравје и благосостојбаТЕЛ 043-292-8150
Центар за здравје и благосостојба МихамаТЕЛ 043-270-3154

Дополнително, потребен е „Прирачник за здравје и благосостојба на лица со ментален хендикеп“ за различни видови помош за лица со ментални нарушувања.За детали, ве молиме контактирајте го Одделот за здравство на Центарот за здравје и благосостојба.

Централен центар за здравје и благосостојбаТЕЛ 043-221-2583
Центар за здравје и благосостојба ХанамигаваТЕЛ 043-275-6297
Центар за здравје и благосостојба ИнажТЕЛ 043-284-6495
Центар за здравје и благосостојба ВакабаТЕЛ 043-233-8715
Зелен центар за здравје и благосостојбаТЕЛ 043-292-5066
Центар за здравје и благосостојба МихамаТЕЛ 043-270-2287