Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
Мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Медицинско осигурување/здравје

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Доживотно учење/Спорт

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Почнете да учите јапонски

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Групна грант

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Што ви е потребно за време на лекарски преглед

Што ви е потребно за време на лекарски преглед

 1. Картичка за здравствено осигурување
 2. Пасош, лична карта итн. (ако имате меѓународно студентско осигурување или патничко осигурување)
 3. Такса за испитување
 4. Белешки за адреси и телефонски броеви.

* Доколку немате картичка за здравствено осигурување, ќе треба да ја платите целата сума.


Општинска болница Чиба

Во Чиба Сити има две општински болници

(XNUMX) Општинска болница Аоба

Локација

1273-2 Аоба-чо, Чуо-ку

TEL

ТЕЛ 043-227-1131 (претставник)

Медицински предмети

Интерна медицина, психијатрија, неврологија, респираторна медицина, гастроентерологија, кардиоваскуларна медицина, хематологија, заразни болести, дијабетес / метаболизам, ендокрина медицина, ревматологија, педијатрија, хирургија, гастроентеролошка хирургија, ортопедска хирургија, дерматологија, неврологија, хирургија офталмологија, отоларингологија, рехабилитација, радиологија, стоматологија, анестезија, патолошка дијагноза, итна медицинска помош

Медицински прием

8:30 до 11:30 часот
* Саботите, неделите, државните празници и празниците на крајот на годината и Новата година (12 декември - 29 јануари) се затворени денови.
* Во зависност од клиничкиот оддел, времето на завршување на приемот може да се разликува, а некои одделенија (неврохирургија, радиологија, анестезиологија, патолошка дијагноза, оддел за итни случаи) не обезбедуваат општа медицинска нега.

Шверц

Од JR Chiba станицата Источна излезна платформа 6

Околу 20 минути со градскиот автобус Чиба кој плови за „Кавадо / Мијакоен“, слезете во „① Општинската болница Аоба“ и пешачете околу XNUMX минута

Од JR Chiba станицата Источна излезна платформа 7
 • Приближно 20 минути со автобусот Кејсеи, кој се движи за „Минами Јахаги преку Универзитетската болница во Чиба“, слезете во „① Општинската болница Аоба“ и пешачете приближно XNUMX минута
 • Возете го автобусот Кејсеи за „Универзитетската болница Чиба“ околу 15 минути, спуштете се во „② Централниот музеј“ и пешачете околу 5 минути.
Од JR Soga станица Источна излезна платформа 2

Приближно 15 минути со автобус Коминато / Автобус Чиба Чуо кој се движи кон „Универзитетска болница“, слезете во „③ Централен музеј“ и пешачете приближно 4 минути

Од станицата Кејсеи Електрична железница Чибадера

Приближно 5 минути со автобус Коминато / Автобус Чиба Чуо кој се движи кон „Универзитетска болница“, слезете во „③ Централен музеј“ и пешачете приближно 4 минути


Општинската болница Каихин

Локација

3-31-1 Исобе, Михама-ку

TEL

ТЕЛ 043-277-7711 (претставник)

Медицински предмети

интерна медицина, гастроентерологија, кардиоваскуларна медицина, респираторна медицина, неврологија, кардиоваскуларна хирургија, заразни болести, дијабетес / метаболизам, ендокрина медицина, хирургија, гастроентеролошка хирургија, хирургија на дојка, гинекологија, ортопедска хирургија, хирургија, ортопедска хирургија, хирургија Акушерство, неонатална, педијатрија, детска хирургија, анестезиологија, терапија со зрачење, радиодијагноза, рехабилитација, патологија, итна помош

Медицински прием

8:30 до 11:30 часот
Затворено во сабота, недела, државни празници и празници на крајот на годината и Новата година (12 декември - 29 јануари).
* Во зависност од одделот, времето на завршување на приемот може да се разликува, а некои одделенија (анестезиологија, радиологија, патологија) не обезбедуваат општа медицинска нега.

Шверц

Автобус Чиба Каихин Коцу од станицата Шинкемигава, јужен излез бр. 4 на линијата ЈР Собу
 • Околу 20 минути кај „Каихин болница“, слезете во „Болница Каихин“
 • Приближно 20 минути на линијата „Isobe High School“, слезете во „Isobe 8-chome“ и пешачете 3 минути
 • Околу 20 минути од „Inage Yacht Harbor“, слезете во „Isobe 8-chome“, 3 минути пеш.
Автобус Чиба Каихин Коцу од платформата 4 од северниот излез на станицата Кавахама на линијата JR Keiyo
 • Околу 10 минути кај „Каихин болница“, слезете во „Болница Каихин“
 • Приближно 10 минути на линијата „Isobe High School“, слезете во „Isobe 8-chome“ и пешачете 3 минути
 • Околу 10 минути од „Inage Yacht Harbor“, слезете во „Isobe 8-chome“, 3 минути пеш.