Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
Мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Медицинско осигурување/здравје

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Доживотно учење/Спорт

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Почнете да учите јапонски

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Групна грант

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Додатоци и бенефиции

Додатоци и бенефиции

Постојат услови за подобност, како што се ограничувања на приходот и ограничувања за возраста за да ги добиете следните бенефиции и бенефиции.

За детали, ве молиме контактирајте го Одделот за деца и семејни прашања на Центарот за здравје и благосостојба на секое одделение.

Детски додаток

Истата ќе биде обезбедена за оние кои воспитуваат деца до први 15 март по навршување 3 години.

Субвенција за медицински трошоци за деца

Кога дете од 0 години до трето одделение од средно училиште оди во медицинска установа или е хоспитализирано, или кога лекот е примен во осигурителна аптека со вонболнички рецепт, сите медицински трошоци ќе бидат на товар на осигурувањето.Делумно субвенционирано.

Додаток за воспитување на деца

Се плаќа на татковци, мајки или старатели кои се грижат за деца до 18 март (под 3 години за деца со одредени физички и ментални пречки во развојот) по навршување на 31 години во еднородителски семејства поради развод и сл.

Посебен додаток за воспитување деца

Се обезбедува на татковци, мајки или старатели кои се грижат за деца под 20-годишна возраст со умерени или повисоки физички и ментални пречки.