Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Медицинско осигурување/здравје

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Доживотно учење/Спорт

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Размена салон

Размена салон

 Ќе промовираме мултикултурно разбирање обезбедувајќи место каде што јапонските граѓани и странските граѓани ќе можат лесно да комуницираат и да комуницираат едни со други, да разменуваат информации и да го продлабочат нивното разбирање за интернационализацијата.

Известување за меѓународна размена и меѓународно разбирање

2023.10.19Меѓународна размена / меѓународно разбирање
Претставување странски водители на „Јапонска размена на состанок“
2023.10.04Меѓународна размена / меѓународно разбирање
Учесници за регрутирање на забави за меѓународна размена (Ноќ на вештерките)!
2023.09.26Меѓународна размена / меѓународно разбирање
Регрутирање посетители за седмиот состанок на јапонската размена
2023.04.01Меѓународна размена / меѓународно разбирање
Програма за младинска размена за XNUMX година Откажување на регрутирање на студенти за испраќање
2023.01.28Меѓународна размена / меѓународно разбирање
Посетете не на меѓународниот фестивал Фуреаи во Чиба Сити