Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Консултирајте се

Консултации со странци

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Најнови информации

2022.08.08
Нов неделен извештај Корона (издание од 2022 март 8 година)
2022.08.01
Издаден е летниот број „Асоцијација информативен магазин Фуреаи“ бр.105 2022 година.
2022.07.30
Објавено во мај 2022 година „Општински билтен Чиба“ за странци (лесна јапонска верзија)
2022.07.27
Прифаќањето на преведувачот / поддржувачот на преводот е затворено
2022.07.04
Објавено во април 2022 година „Вести од општинската администрација на Чиба“ за странци
2022.07.01
Објавено во мај 2022 година „Општински билтен Чиба“ за странци (лесна јапонска верзија)
2022.06.30
Еден-на-еден активност на јапонски јазик / обука за подобрување на вештините на активност преку Интернет и состанок за размена
2022.06.17
[Повик за учесници] „Механизам на вакцинација во Јапонија, како да се користи Прирачникот за мајка и дете“ (онлајн)
2022.06.06
Објавено во април 2022 година „Вести од општинската администрација на Чиба“ за странци
2022.05.20
[Регрутирање на работни места со скратено работно време] Бизнис за образование на јапонски јазик Регрутирање на канцелариски и работни асистенти [Краен рок за аплицирање]