Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Доживотно учење/Спорт

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Барање до сите странци

Барање до сите странци

2021.12.2 Заразни болести

За време на крајот на годината и новогодишните празници има многу фестивали кои се поврзани со странците.
Кога ќе учествувате, внимавајте да не се заразите.

XNUMX. XNUMX.Имајте врска со странец
Фестивали и настани
① Фестивал на Богородица на 12 декември (Бразил, Филипини, итн.)
② 12-ти до 24-ти декември Божиќ
③ 12 декември Там Росал (Непал)
④ 12 декември - 31 јануари Нова Година / Нова Година
⑤ 13-16 јануари Понгал (Шри Ланка, Индија)
⑥ 16 јануари Синулог (Филипини)
⑦ 31 јануари Кинеска новогодишна ноќ (Кина, Јужна Кореја, Виетнам, итн.)
⑧ XNUMX февруари - Кинеска Нова Година (Кина, Јужна Кореја, Виетнам, итн.)

XNUMX. XNUMX.Контрола на инфекција како што е прикажано подолу
те молам
 ① Не учествувајте ако не се чувствувате добро
 ② Не учествувајте на фестивали кои не ја спречуваат инфекцијата.
 ③ Има многу луѓе и нема начин да се оди на фестивали, како што е да се прави гласен глас.
④ Кога учествувате, можете да станете личност што е можно повеќе. ・ Дезинфицирајте ги рацете.
・ Носете маска ・ Не зборувајте со силен глас
За да се спречи инфекција, како на пр
⑤ Пијте многу лосос во градот (мачинака) и продавниците (мисе)
Не пијте или пијте алкохол до доцна во ноќта
⑥ Не учествувајте на фестивали, итн. со пиење алкохол.
⑦ Не одете на фестивалот и поминувајте време со вашето семејство и дома.
Или учествувајте на онлајн фестивали итн.

Кога помислив дека можеби имам нов тип на коронавирус, во болница
Ве молиме погледнете.
Кога одите во болница, ако имате какви било прашања
Во „Советувалиштето за инфективни болести на новиот коронавирус“
 По телефон (Денва) ℡043-238-9966
 Ве молиме консултирајте се со нас.