Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
Мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Медицинско осигурување/здравје

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Доживотно учење/Спорт

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Почнете да учите јапонски

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Информации за заразни болести

Известување за катастрофи, превенција од катастрофи и заразни болести

2023.09.09Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести
Центарот за поддршка на странци при катастрофи во градот Чиба е распуштен.
2023.09.08Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести
Воспоставен Центар за поддршка на странци при катастрофи во градот Чиба
2023.07.31Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести
Девет префектури и градови заедничка вежба за катастрофи_Регрутирање странски учесници
2023.04.27Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести
Нов неделен извештај Корона (издание од 2023 март 4 година)
2022.05.13Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести
Започнува четвртата инокулација на новата вакцина против корона