Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
Мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Медицинско осигурување/здравје

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Доживотно учење/Спорт

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Почнете да учите јапонски

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Групна грант

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Консултации за странски работници

Консултации за странски работници

„Телефонска консултативна служба за странски работници“ е консултантски бизнис што го спроведува Министерството за здравство, труд и благосостојба.

Можете да разговарате преку телефон на странски јазик за работните услови.

(Тоа води до катчето за консултации со странски работници.)

За консултации со помош на „Консултативниот бројчаник за странски работници“, се наплаќа 180 јени (со вклучен данок) на секои 8.5 секунди од фиксен телефон и 180 јени (со вклучен данок) на секои 10 секунди од мобилен телефон.

Ве молиме имајте предвид дека денот на отворањето и времето на отворање може привремено да се променат.

Услови за работа Жешка линија

Дополнително, „жешката линија за консултации за работни услови“ е достапна за консултации по затворањето на префектуралното биро за труд и канцеларијата за инспекција за работни стандарди или за време на викендите и празниците, и бесплатно за работните услови и сл. од каде било во земјата. може да се консултира телефонски на странски јазик.

Поддржани јазици и детални информации

Поддржани јазици: англиски кинески португалски шпански тагалог виетнамски виетнамски непалски корејски тајландски индонезиски Камбоџа (кмер) Монголски

Проверете подолу за повеќе информации