Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Консултирајте се

Консултации со странци

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Интеракција на јапонски

Земете јапонски час

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Животно упатство за странци (Прв водич за градот Чиба)

Меѓународната асоцијација на градот Чиба имплементира „Насоки за животниот стил за странци“ за да им даде до знаење на луѓето што е потребно за да живеат во Чиба Сити.

Ако штотуку почнавте да живеете во Чиба Сити или ако долго време живеете во Чиба Сити и имате некои прашања, ве молиме искористете го.

поддржан јазик

Англиски кинески корејски шпански виетнамски

* Како општо правило, можете да добиете насоки во времето наведено подолу.

内容

Како да се изгасне ѓубрето, плаќање сметки за комунални услуги, процедури за преместување, брак/развод, регистрација на печат, данок, запишување на национална пензија, здравствено осигурување, користење на системот за социјална помош, грижа за деца, образование на деца итн.

Место

Чиба Сити Меѓународната асоцијација Плаза

XNUMX-XNUMX Chiba Port, Chuo-ku, Chiba City Chiba Central Community Centre XNUMX кат

Достапно е и онлајн (ZOOM), затоа ве молиме контактирајте не.

Како да аплицирате

Апликација на веб

Можете да аплицирате на веб од следново

Аплицирајте по телефон

Ве молиме кажете ни ги следните содржини по телефон

① Што сакате да знаете

② Метод (прозорец / онлајн)

③ Ве молиме кажете ми го саканиот датум и време. 

Телефонски број: 043 (245) 5750