Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Консултирајте се

Консултации со странци

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Бројач за консултации за живот во Јавната сала Такахама

Животна консултација во јавната сала Такахама

Меѓународното здружение на градот Чиба нуди животни консултации во Јавната сала Такахама, каде што живеат многу луѓе од Кина во областа.

Дали имате некакви проблеми или несигурности за живеење во Јапонија?

Персоналот од Кина ќе се консултира на кинески и јапонски.

Датум и време Како општо правило, XNUMX-та среда од секој месец

Време XNUMX: XNUMX-XNUMX:XNUMX часот

Нема трошок.

Ве молиме направете резервација еден ден пред аплицирањето. ТЕЛ: 043-245-5750

Кликнете овде за леток за животна консултација во Јавната сала Такахама на кинески

Јавна сала Такахама

Адреса 1-8-3 Такахама, Михама-ку, Чиба

Шверц

Од западниот излез на станицата JR Inage, одете со автобусот Kaihin за „Такахама гаража“, „Цветен музеј“ или „Kaihin Pool“, спуштете се во средното училиште Inage и пешачете 5 минути.

Од станицата JR Inage Kaigan, земете го автобусот Kaihin со пат кон „Inage Station (преку влезот на Канцеларијата за копнен транспорт, преку станбениот комплекс исток)“, слезете во префектурата Такахама бр. 5 и пешачете XNUMX минути.