Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Консултирајте се

Консултации со странци

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Работно време / Поддржани јазици / Локација

Работно време

Понеделник-петок 9:00-20:00 часот

Сабота 9:00-17:00 часот

Затворени денови: недела и државни празници


Јазик за прозорец

Јазиците со кои може да се ракува во прозорецот на Меѓународната асоцијација на градот Чиба се англиски, кинески, корејски, шпански, виетнамски и виетнамски.
Постојат 6 украински јазици.

Работното време на персоналот кој може да се справи со секој јазик е како што следува

* Можеби нема да можеме да одговориме дури и во рок од деловни причини.Ве молиме внимавајте однапред.

英语

月 Петок 9: 00-15: 30 часот
Вторник 9: 00-15: 30 часот
水 曜 日 9: 00-15: 30 часот
木 曜 日 9: 00-15: 30 часот
金曜日 9: 00-15: 30 часот
土 曜 日 9: 00-15: 30 часот

Кинески

月 Петок 14: 00-19: 30 часот
Вторник9: 00-19: 30 часот
水 曜 日9: 00-19: 30 часот
木 曜 日 9: 00-19: 30 часот
金曜日 9: 00-19: 30 часот
土 曜 日 9: 00-15: 30 часот

月 Петок9: 00-15: 30 часот
Вторник9: 00-15: 30 часот
水 曜 日отсуство
木 曜 日9: 00-15: 30 часот
金曜日отсуство
土 曜 日отсуство

Шпански

月 Петокотсуство
Вторник 10: 00-16: 30 часот
水 曜 日 10: 00-16: 30 часот
木 曜 日 отсуство
金曜日 отсуство
土 曜 日 10: 00-16: 30 часот

ト ナ ム 語

月 Петокотсуство
Вторникотсуство
水 曜 日 14: 00-19: 30 часот
木 曜 日 отсуство
金曜日 10: 00-16: 30 часот
土 曜 日 10: 00-16: 30 часот

украински

月 Петокотсуство
Вторник 10: 00-16: 30 часот
水 曜 日 10: 00-16: 30 часот
木 曜 日 отсуство
金曜日 10: 00-16: 30 часот
土 曜 日 отсуство

Локација

〒260-0026
2-1 Chiba Port, Chuo-ku, Chiba City Chiba Central Community Centre 2 кат

TEL 043-245-5750

FAX 043-245-5751

Карта на Чиба Сити Меѓународната асоцијација

Патот до здружението

日本语

英语

Кинески

Шпански

ト ナ ム 語