Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Консултирајте се

Консултации со странци

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Започнете да учите јапонски во здружението

Интеракција на јапонски

Земете јапонски час

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Волонтирај

Волонтерска обука

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

~ For You ~ Систем што можете да го користите

~ For You ~ Систем што можете да го користите

2021.2.5 Известување од Чиба Сити
Овој систем ги користи информациите на жителите на градот за да прима различни системи.Ова е услуга која ги информира поединците со ЛИНК порака до луѓето кои имаат потенцијал да бидат повредени. 23 Целен систем (сеидо) Здравствена проверка (кенкоушинса), скрининг за рак (кеншин), превенција (јобо) инокулација (сешу), поддршка за воспитување деца (сокода) (шиен) 16 системи како што се процедури за скрининг на рак XNUMX Целни луѓе XNUMX години стари кои се регистрирани како жители во градот (не) Лица над XNUMX Начин на регистрација Од официјалната LINE сметка на градот
Прашање: Одделение за промоција на деловни реформи ТЕЛ: 043-245-5112 „За сите странци, за LINE преведувачи и преведувачи“ LINE е на јапонски. Може да толкувате и преведувате од англиски (Eigo), кинески (Chugokugo) и корејски (Kankokugo) .Можете исто така да толкувате и преведувате од англиски, кинески, корејски на јапонски. 1 Како да се користи (2) Регистрирајте се како пријател (пријател). (XNUMX) Внесете „Interpreter“ во лентата за пребарување на почетниот екран. (XNUMX) Внесете го јазикот што сакате да го користите од вашата сметка „LINE Interpreter“. Допрете [Add] за да се регистрирате како пријател (Toroku) (XNUMX) Како да се користи во просторијата за разговор (XNUMX) Потребен е превод (Hitsuyo) [Поканете] официјалната сметка на LINE додадена во просторијата за разговор (XNUMX) Испратете го јапонскиот или странскиот јазик што сакате да го преведете како порака. ) Можете веднаш да преведете