Нејапонските страници автоматски се преведуваат и
Можеби не е правилно преведено.
Јазик
Мени
Барај
Нијанса
стандарден
Сина
големина на фонтот
проширување
стандарден
Намали

ЈАЗИК

Други јазици

MENU

Живи информации

Медицинска нега

Медицинско осигурување/здравје

Благосостојба

Деца / образование

Работа

Резидентна процедура

Домување / Транспорт

Во итен случај

Доживотно учење/Спорт

Консултирајте се

Консултации со странци

Поддржувач на преводот за толкување на заедницата

Бесплатен правен совет

Други шалтер за консултации

Катастрофи / превенција од катастрофи / заразни болести

 Информации за катастрофи

Информации за превенција од катастрофи

Информации за заразни болести

Јапонско учење

Почнете да учите јапонски

Започнете да учите јапонски во здружението

Земете јапонски час

Јапонска активност еден на еден

Интеракција на јапонски

Час по јапонски јазик во градот

Материјали за учење

Меѓународна размена / меѓународно разбирање

Меѓународна размена Меѓународно разбирање

ラ ン テ ィ ア

Групна грант

Волонтирај

Волонтерска обука

Јапонска активност еден-на-еден [Член на размена]

Вовед волонтер

Најдете волонтер

Известување од Градското собрание на Чиба

Билтен од општинската администрација (извадок верзија)

お 知 ら せ

Chiba City Life Information Magazine (минато објавување)

Преглед на здружението

Главна дејност

Откривање информации

Поддршка на системот за членство и други информации

Регистрација / резервација / апликација

регистрира

Аплицирај

Резервација на простор за активност

Систем за управување

Пребарување

Известување од Градското собрание на Чиба (Поддршка за украинските бегалци)

Ќе ве информираме за одговорот и поддршката на градот во врска со ситуацијата во Украина.

Поддршка за оние кои се евакуирани од Украина

Проширете го пултот за консултации за странци (консултантско биро со едно место)

Меѓународната асоцијација на Чиба Сити ќе обезбеди информации и разни консултации неопходни за секојдневниот живот за да можат луѓето евакуирани од Украина да останат во Чиба Сити, кој има различни култури и начини на живот, со мирен ум.

повеќе информации

Обезбедуваме општинско домување итн.

Вклучувајќи обезбедување на општински станови резервирани за жртвите од катастрофи, покуќнина неопходна за започнување на живот (шпорет на гас, опрема за осветлување, фрижидер, машина за перење, микробранова печка, котел, правосмукалка, комплет за трпезариска маса (трпезарија 5) Градот ќе подготви сет за точки), футрола за облека, клима уред, завеса и постелнина).
Дополнително, ќе обезбедиме привремени сместувачки капацитети додека не се преселите во општинските станови.

*Во моментов општинските станови за евакуираните од Украина се полни, така што нови апликации веќе не се прифаќаат.

Работа за општинско домување (дел за одржување на станови) 

ТЕЛ: 043-245-5846

Работа за обезбедување на привремено сместување до вселување во општинско домување (заштитен дел)

ТЕЛ: 043-245-5165

Бараме волонтери за поддршка на преведувачи

Меѓународното здружение на градот Чиба бара доброволци кои можат да преведуваат јапонски и украински или руски, така што оние што се евакуирани од Украина не мора да се грижат за јазичната бариера.

Оние кои сакаат да се пријават 

Оние кои можат да комуницираат на украински или руски, покрај на јапонски, кои имаат 18 години или повеќе, и кои можат да работат во Чиба Сити (вклучувајќи онлајн преведувачи)

Главни активности 

Толкување на шалтер за консултации за странци спроведено од Меѓународното здружение Чиба Сити, придружување и толкување на административни шалтери и различни процедури

Повеќе информации за волонтерска регистрација

Барање до сите

Руските државјани кои имаат статус на живеалиште и живеат во градот го живеат својот секојдневен живот како граѓани на Чиба без оглед на овој воен напредок.
Ајде да се обидеме да создадеме град во кој секој ќе може да живее со мир на умот со почитување на другиот без обвинување за поединци од одредена националност.

Бараме донации од сите

Донациите од сите ќе бидат доставени до евакуираните и ќе бидат дел од она што им е потребно за живот.Ви благодариме за топлата поддршка.

Донација од плаќање данок на роден град

Ве молиме пополнете ја процедурата од страната на Чиба Сити на страницата на порталот за даноци на родниот град „Фурусато Избор“. (Пречекот започнува во 4:22 часот во петок, 10 април)

"Furusato Choice" (поддршка на Украина) Линк до надворешна страница

Информации за собирање средства за украинска хуманитарна помош

Поставување на кутија за донации

За потребите на хуманитарна помош за украинскиот народ, прифаќаме донации како што следува.

[Локации на кутии за донации] Прием на 1-ви кат Harmony Plaza, Совет за социјална заштита на градот Чиба (седиште, канцеларија на секое одделение), меѓународна асоцијација за размена на градот Чиба, итн.

[период на поставување] До недела, 6 март 3 година ※ Го продолживме периодот
*Апликациите за Меѓународната асоцијација на градот Чиба ќе се прифаќаат до сабота, 6 март 3 година.

Информации за донации

Секоја организација прифаќа топла поддршка од сите.Ако размислувате да донирате во Украина, ве молиме погледнете ја врската подолу.

Поддршка на активности на компании и организации во градот

(Бесплатен заем на паметни телефони, таблети и сл.)

Ве молиме известете нè доколку имате информации за компании/организации кои се вклучени во оваа активност.

Поддршка за градските бизниси

Поставивме специјално консултативно биро за поддршка на бизнисите во градот кои се погодени од ситуацијата во Украина.

1. Консултантско биро за управување со фондацијата за индустриска промоција на Чиба Сити
  Воспоставивме консултантско биро за справување со прашања за управување и технички консултации за малите и средни бизниси во градот и за оние кои планираат да започнат бизнис.
 Масу. Покрај тоа, координаторот на фондацијата, кој има висок степен на стручност и долгогодишно искуство, ја посетува деловната канцеларија и
 Ќе ги слушаме вашите менаџерски и технички проблеми и ќе ви дадеме совети и предлози за развој на бизнисот.
 Телефонски број: 9-5-XNUMX (неделни денови од XNUMX:XNUMX до XNUMX:XNUMX часот)

2. Консултантска маса за трговска и индустриска комора на Чиба
  Со цел стабилизирање и понатамошен развој на деловниот менаџмент, ние обезбедуваме раководство насоки за широк спектар на прашања поврзани со деловниот менаџмент.
 Воспоставивме биро за консултации.
 Телефонски број: 9-5-XNUMX (неделни денови од XNUMX:XNUMX до XNUMX:XNUMX часот)

Известување во врска со известувањето од Градското собрание на Чиба